YOZGAT Valisi Kemal Yurtnaç, Hititler, Frigler, Medler, Kimmerler, Lidyalılar, Galatlar, Roma, Bizans, Selçuklular, Osmanlılara ev sahipliği yapan Yozgat’ın, Cumhuriyet öncesinde kurulmuş olan illerden birisi olduğunu hatırlatarak, yürütülen çalışmanın gerçek bilgilere dayalı olması bakımından önemli olduğunu söyledi.
BAŞBAKANLIK Taşra Teşkilatı Eğitim programı kapsamında önceki gün Yozgat’a gelen Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keleş, 12 uzman ile birlikte ilçelerini sürdürüyor. Cuma gününe kadar ilçe ziyaretlerini sürdürecek olan heyet üyeleri, dün Yozgat merkezde incelemelerde bulundu, bugün ise Organize Sanayi Bölgesi ile Yerköy ilçesini gezecek.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, taşra teşkilatı eğitimi kapsamında Yozgat’ta devam eden çalışmaların verimli bir eğitim olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Vali Yurtnaç, Yozgat ile ilgili ilk elden bilgilerin alınacağı programın önemine değinerek, ‘’Bilgi kirliğinin had safhada olduğu günüz dünyasında böylesi bir programın, tam ve sağlıklı bir Yozgat profili oluşması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Biz görerek öğrenen bir milletiz. Bu itibarla yerinde eğitim bizim zihin dünyamıza en uygun modellerden biridir. Hele ki merkezde bulunan karar alıcılar açısından taşra teşkilatı ancak yakın bir alaka, yıllara sari bir sabır ve tecrübe ile anlaşılabilir. Taşra teşkilatı kılcal damar gibidir. Varlığı değil yokluğu hissedilir. O nedenle varlığı hayati hayati öneme sahip taşra teşkilatlarımızın işleyişini görmenin, kariyeriniz için ve hizmet bekleyen aziz milletimiz için hayırlı bir faaliyet olacağına inanıyorum’’ dedi. 
Heyet üyeleri, Sarıkaya Roma Hamamı, Yozgat Belediyesi, çamlık, Yozgat Müzesi, Tarihi Konaklar,  Bozok Üniversitesi yerleşkesi, spor vadisini gezip, Valilikte toplantı yaptı. Sorgun ilçesini de gezen heyet üyeleri bugün Yozgat Organize Sanayi Bölgesi ile Yerköy ilçesinde incelemelerde bulunacak. Heyet üyeleri, Kadışehri Kabalı, Çekerek Süreyyabey barajı, Aydıncık, Kazankaya kanyonu, Boğazlıyan, seralar, fabrikalarda da incelemelerde bulunduktan sonra, Cuma günü öğlen çalışmalarını tamamlayıp, Yozgat’tan ayrılacak.

Editör: TE Bilişim