Bozok Sivil İnisiyatif Platformu tarafından düzenlenen ''Millet ki kendinin efendisi, siyaset ki milletin ta kendisi'' adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mümtaz Er Türköne, 12 Eylül sonrasında ''Komünist'' adını verdikleri radikal grubun ayrışma yaşadığını söyledi.

     İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.

     Toplantıya konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Prof. Dr. Mümtaz Er Türköne, 1960 yılından bugüne Türkiye'nin politikaları üzerine bir değerlendirme yaptı. Türköne, dün İzzet Baysal Üniversitesinde katıldığı bir toplantıda kendisine iki adet bıldırcın yumurtası atıldığını, bunun da bazı marjinal grupların organize ettiğini ileri sürdü. Türköne, ''12 Eylül sonrasında bizim Komünist dediğimiz radikal grupta bir ayrışma yaşandı.

             Onlardan birisi silahlı eylem ve propaganda yapan gruplardan oluşan gruptu. Bunlar 12 Eylül Referandumunda yetmez ama evet diyen taraftı. Bu grup Balyoz, Kafes planlarının tertip eden Ergenekoncularla aynı zihniyette olan gruptur'' dedi.

     Türköne konuşmasının ardından izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

     ''Yeni Anayasa'nın nasıl olacağı'' yönündeki soruyu yanıtlayan Türköne, yeni Anayasa'nın hiçbir ülkeden kopya edilmeyeceğini, vatandaşla devlet arasındaki sorunlara çözüm bulan, ''kendimizi ötekinin yerine koyacağımız'' bir anayasa olacağını sözlerine ekledi. Program sonunda Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek Prof. Dr. Mümtaz Er Türköne'ye çiçek ve plaket verdi.

Editör: TE Bilişim