Bingöl'de dün akşam, Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde IŞİD protestoları sırasında çıkan olaylarda zarar gören işyerlerinde inceleme yaparken, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı.
Olayda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma ekibinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Emniyet Müdürü Ürker ve polis memuru Uğur Atlı yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist, jandarma Özel Hareket Timleriyle girdiği çatışmada öldürülürken, 2'si sağ olarak yakalandı.
Ambulans uçakla dün akşam Ankara'ya kaldırılan Atalay Ürker'in, şairlik yönünün de bulunduğu bugüne kadar 600 şiir yazdığı ortaya çıktı. 1956 yılında Ardahan'da doğan Ürker, askerliğini bitirdikten sonra 1979 yılında polis memuru olarak Yozgat'ta göreve başladı. Ürker, 1986 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra sırasıyla İstanbul, Muş, Ankara ve Polis Akademisi Başkanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 2007 yılında 1'nci Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Ürker, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişliği görevini üstlendi. 2014 yılı Mayıs ayında Bingöl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ürker, evli ve 6 çocuk babası.
Emniyet'in şair müdürü Ürker, hayat hikayesini ise şöyle anlatıyor: "Yoksul bir ailenin çocuğu olduğum için okuyamadım. Çalışmaya mecburdum onun için çalışma hayatına çocukken başladım. Askerlik sonrası başka bir iş bulamadığım için mecburen 1979 yılında polisliği seçtim"

Editör: TE Bilişim