Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine taşınması, başta okul servis araç şoförlerinin görevi olmakla beraber, takipçisi olarak da biz Emniyet Müdürlüğü personelinin asli görevlerindendir” denildi.
Öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarını sağlamak için okul servis araçlarının denetimlerine ağırlık verildiğine dikkat çekilen açıklamada, 08 Eylül tarihinden bu güne 77 okul servis aracının denetlendiğini ve araç ve sürücülerden 4’üne rehber personel bulundurmamaktan, 6’sına muayenesinin olmaması ve eksiklerinden dolayı idari yaptırım tutanağı düzenlendiğini bildirildi.

Karayolları Trafik Yönetmenliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hükümlerine uyup uymadıkları konusunda yılın ikinci yarıyıl döneminde de kontrollerin devam edeceği vurgulanırken, şu bilgiler verildi:

“Bütün görevlilerimiz hiçbir kişi ve kurum ayrımı gözetmeksizin toplu taşıt ve okul  servis araçları denetimlerini ağırlık vererek görevlerini özverili bir şekilde yürütmektedirler. Eğitim-öğretim dönemi içerisinde servis araçlarına yönelik yapılacak trafik kontrollerinde servis araçlarının servis araçları yönetmeliğinde belirtilen şartlara uyup uymadıkları, özellikle fazla yolcu, hız ihlali, emniyet kemeri, rehber personel ve diğer kural ihlallerine yönelik uygulamalar tarafımızdan kontrol edilerek devamlılıkla sürdürülecektir.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak 2014-2015  eğitim öğretim yılı dolayısıyla okul servis araç sürücülerine yönelik 12 Eylül 2014 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda yaklaşık 60 okul servis araç sürücüne değerli basınımızın da katıldığı bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Okul öncesi (Anaokulu) ve ilköğretim (8. sınıflar dahil) öğrencilerin taşınması sırasında rehber personelin bulundurulmasının ve bini-inişler sırasında dur yazılı lambanın bulunmasının fren lambasından bağımsız bulunması gerektiği, öğrencilerin kullanacağı cam ve perdelerin sabit, kapıların sürücü tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde olması ve her koltukta emniyet kemeri bulunmasının zorunlu olduğu da anlatılmıştır.
Eğitim öğretim döneminin devam edeceği süreçte biz emniyet mensuplarına desteğini esirgemeyecek olan basınımızın değerli mensuplarına, duyarlı vatandaşlarımıza ve bütün sürücülere teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim