Türkiye genelinde Kurban Bayramı nedeni ile oluşan trafik yoğunluğu karşısında vatandaşların sağlıklı bir şekilde seyahat etmesi için her türlü önlemi alan trafik ekipleri Yozgat’ta farklı uygulamaları ile dikkat çekiyor. Arefe günü yolculara kahve, çay ve su ikram ederek yolcuların kısa süreli mola vermesini sağlayan trafik ekipleri, bu kez de karayolu kenarına kurduğu stantta nohutlu pilav ve su ikramında bulundu.
Yozgat şehir merkezi girişine 10 kilometre mesafede Uluslararası E-88 Karayolu’nda gerçekleşen denetimde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araç sürücülerini tek tek durdurup, önce bayramlarını kutladı daha sonra nohutlu pilav ikramında bulundu.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul, Bayramın ikinci günü, şehirlerarası yollarda fazla yol kullanıcı olmadığını belirterek; “Ancak il içerisinde yolculuk yapan yol kullanıcılarına, yolcularına bir jest olsun ve dinlendirmek amacıyla nohutlu pilav yaptık ve onlarla bayramlaştık. Nohutlu pilav yanında su da ikram ettik” dedi.
Uygulama karşısında vatandaşlardan memnuniyet verici geri dönüşüm aldıklarını belirten Tuğrul, insanların mutluluğuna vesile olan uygulamayı ilerleyen dönemlerde de devam ettireceklerini söyledi.
Uygulama karşısında şaşırdığını belirten yolculardan Hüseyin Yılmaz, polisin bu kez bayramlık ikramda bulunmak için kendilerini durduğunu söyledi.
Yılmaz; “Türkiye’de gerçekten huzurun sağlanmasında polisin çok büyük katkısı var. O yüzden emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum. Huzurlu ve mutlu bir şekilde Türkiye’de yaşamak hepimizi mutlu ediyor. Bu arada pilav da lezzetli. Ellerine sağlık” dedi.

Editör: TE Bilişim