İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, şehir merkezindeki mahallelerde toplantılar düzenleyerek, mahalle sakinlerini dinliyor. Konusunda uzman farklı kurumlardan katılımcıların da olduğu toplantılarda mahalleye özgü sorunlar ele alınıyor.
    Toplum Destekli Polislik faaliyetleri çerçevesinde güvenlik hizmetlerine olan toplumsal katkıyı artırarak bu hizmetlerin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi ve suçla mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan 'Güvenlik Hizmetlerinde Duyarlılığın Artırılması Projesi' Projesi çerçevesinde Yozgat'ta mahalle sakinleri ile düzenlenen toplantılarla mahallelinin sorunları masaya yatırılıyor.
    İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan proje faaliyetleri kapsamında ilk toplantılar Fatih, Bahçeşehir ve Eskipazar Mahallelerinde yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantılara Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Erdal Özbek başkanlık etti.
    Muhtarlar Derneği işbirliği ile organize edilen toplantılara Belediye, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünden uzman personeller de katılıyor.
    İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada proje faaliyetleri kapsamında il merkezimizdeki mahalle sakinleriyle bir araya gelinerek o mahallelerde meydana gelen olayların gerçekleşmeden önlenmesi, mahalle sakinlerinin bilinçlendirilmesi ve mağduriyetlerin azaltılması, sorunların yerinde tespit edilmesi, diğer kurumların da sürece dahil edilerek koordinasyonun en üst seviyeye çıkarılmasının amaçlandığı belirtildi.
    Toplantının yapıldığı mahalleye özgü sorunların önceden istatistiksel veriler çerçevesinde analiz edilerek özellikle o suç ve sorunlar doğrultusunda ilgili birimlerin kendi görev alanına giren konularda vatandaşları bilgilendirdiği, toplantıların tertip edildiği mahalleye özgü sorunların konu alınmasına özellikle önem verildiği vurgulandı.
    Açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Vatandaşlarımız bugüne kadar çeşitli nedenlerle iletemedikleri şikâyet, dilek ve önerilerini bu toplantılarda görevlilerimizle paylaşma imkânı bulmuştur. Katılımcılar, ayrıca Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik faaliyetleri çerçevesinde yürütülen mahalle polisliği ve 155 Polis İmdat Hattı hakkında bilgilendirilerek, yürütülen hizmetlerle ilgili her türlü dilek öneri ve şikâyetlerini bize iletmeleri konusunda özendirilmişler, kendilerine güvenlik hizmetlerine aktif olarak nasıl katılabilecekleri anlatılmıştır.
    Vatandaşlarımızın da desteğiyle Yozgat'ın daha huzurlu ve güvenli bir kent haline geleceğine inancımız tamdır.”
Editör: TE Bilişim