Çekerek'te İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri İbrahim Akgöllü, Polis Memuru Nur Demirhan ile birlikte ilköğretim 8'inci sınıf öğrencilerine, SBS sonuçlarına göre girebilecekleri polis koleji başvuruları hakkında bilgi verdi.

     Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri İbrahim Akgöllü, İlköğretim 8'inci sınıf öğrencilerinin SBS sonuçlarına göre girebilecekleri polis koleji başvurularının 25 Mart tarihine kadar okul müdürlükleri aracılığı ile yapılabileceğini bildirdi. Polis Koleji için başvuruda bulunacak öğrencilerin 2011 yılı 8'inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı'na girmek zorunda olduklarını ifade eden Akgöllü, polis kolejinde sağlanan imkanlar, sosyal aktiviteler ve devletin sağlamış olduğu olanaklardan bahsederek öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.

     Akgöllü, ''Polis Kolejine girmek isteyen öğrenciler SBS için bankaya para yatırdıktan sonra 25 Mart tarihine kadar öğrenim gördükleri okullarına başvuruda bulunacaktır. Adaylar Polis Koleji başvurusu yaparken bankaya ayrı bir sınav ücreti yatırmayacaktır. Öğrencinin Polis Koleji başvurusu öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Elektronik onaylamadan sonra başvurunun 2 adet çıktısı alınarak veliye incelettirilip, imzalatılıp bir nüshası veliye teslim edilecek bir nüshası da okul müdürlüğünde saklanacaktır. Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir'' dedi.

     Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların tespitinin Orta Öğretime Yerleştirme Puanına göre yapılacağını bildiren İbrahim Akgöllü daha sonra şu bilgileri verdi: ''Ortaöğretim yerleştirme puanı değerlendirilmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılır.

            Polis Koleji Giriş Sınavına Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının yirmi katına kadar çağrılabilecektir. Polis Kolejine başvuran adaylar arasından Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak kazanacak adayların değerlendirmesi OYP'ye göre yapıldıktan sonra, adayların başarı ve puan durumları MEB tarafından Ankara Polis Koleji Müdürlüğüne verilmektedir. Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak kazanacak adaylar 7 Temmuz 2011 tarihinden itibaren www.egm. gov.tr., www.poliskoleji.kl2.tr ve www.oges.meb.gov.tr internet sitelerinden ilanen duyurulacaktır. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar SBS başvurdukları İl Emniyet Müdürlüklerinin Eğitim Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.''

Editör: TE Bilişim