Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende açılış konuşmasını yapan Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şaban Kütükoğlu PMYO’nun 18 yıldır Yüce Türk devletine inanan Atatürk ilke ve inkılapları ve Cumhuriyetin temel niteliklerine sadakatle bağlı, insan haklarına saygılı polis memurları yetiştirdiğini ve bundan sonrada aynı inanç ve kararlılıkla yetiştirmeye devam edeceğini söyledi. Şaban Kütüoğlu yeni dönemde 142’si birinci sınıf, 262’si ise ikinci sınıf olmak üzere toplam 404 öğrenciyle eğitim öğretim yılına başladıklarını ve okulun kurulduğu 1997 yılından bu yana da toplamda 4 bin 750 öğrenciyi mezun ettiğini de belirtti. Şartlar ne olursa olsun polis teşkilatının dün olduğu gibi bugünde kanunlar çerçevesinde kendisine verilen görevi yerine getirerek yılmadan ve yorulmadan milletin hizmetinde olacağını da sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Abdulkadir Yazıcı ise polis adaylarına seslendiği konuşmasında, her eğitim ve öğretim yılı başlangıcının ciddi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, öğrencilerden yeni eğitim yılına iyi başlamalarını istedi. Polis adaylarının Yozgat için ayrı ve güzel bir değer olduğunu belirten Yazıcı, "Cumartesi, pazar günleri sizlerin mümkünse kıyafetlerinizle Yozgat caddelerinde görünmenizi istiyorum. Bir üniversite öğrencisi gibi değil, polis okulu öğrencisi gibi daha disiplinli. Üniforma ile gezeceksiniz, sizlerin hata yapma şansı olamayacak" dedi.
Konuşmalarından ardından tören kapsamında polis adayı öğrencilere ilk dersi vermek üzere kürsüye gelen Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Yunus Özger’de öğrencilere ‘Terminolojilerle Osmanlı Devleti’ konulu dersi verdi. Program açılışa katılan davetliler ve öğrencilerin hep birlikte yediği öğle yemeği ve ardından kurban kesimiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim