Yozgat halkının ramazan bayramını ve Cuma gününü kutlayan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu sıcak hava ve uzun yaz günlerine rağmen çok sayıda Yozgatlının oruçlarını tutarak camilere akın ettiğini belirtti.

Ramazan ayında Yozgat’ta ilçelerle birlikte yedi camide hatimli teravih namazları kılındığını ve bu sayede yeni hafızlar yetiştirmek ve mevcut hafızlarında hafızlıklarını güçlendirmeyi amaçladıklarını bildiren Ahmet Poçanoğlu

“Önümüzdeki yıllarda ramazan ayının daha kısa ve serin günlere kayması dolayısıyla hatimli teravih sayısını artıracağız. Bu sene on camimizde ezbere mukabele okundu ayrıca ve cemaatimizde büyük bir katılımla takip ettiler. Yozgat’ta özellikle 1997 yılından bu yana yürütülmeyen bir çalışmadır on camide birden mukabele okunması bir ilktir o tarihten bu yana. Buda kurslarımızda yapmış olduğumuz hafızlık çalışmalarının meyveleri niteliğindedir” dedi.

Yozgat’ta ramazan ayında her yerde Kur-an-ı Kerim sesleri çınladığını da ifade eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “Her yerde kuranı kerim okundu. Evlerde, apartmanlarda, mescitlerde kuran meclisleri oluşturuldu. Bu şekilde kuran ayı ramazan kendini Yozgat’ta gösterdi. Ramazanda temamız olan hiç kimse kimsesiz kalmasın sloganı kapsamında cezaevleri, sevgi evleri, rehabilitasyon merkezi, huzur evi gibi yerleri ziyaret ettik. Çeşitli hediye takdimlerimiz oldu. Toplu iftar sofralarına konuk olduk. İftarlar kapsamında Bozok Bereket kervanına katılım gösterdik ve 13 ilçemizde iftar öncesi ve sonrası dualar gerçekleştirdik. Ayrıca il müftüsü olarak ben tüm ilçelerimizde vaaz verdim ve namaz kıldırma imkanım oldu” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında İl Müftülüğü’nde Alo Fetva hattı oluşturduklarını ve ay boyunca nöbet sistemiyle Alo Fetva hattına gelen sorulara cevap verdiklerini de sözlerine ekleyen Poçanoğlu “Ay boyunca fetva hattımıza da yoğun bir ilgi oldu. Ramazan ayı olmasından dolayı her gün özellikle başta orucu bozan durumlar ve oruçla ilgili sorular aldık. Bunun yanı sıra yine zekat, sadaka gibi konularda da çok sayıda soru aldık ve bunları cevaplandırdık. İlimiz ve hemşerilerimiz için rahmet, bereket ve huzurlu bir ay oldu Allah tekrarına kavuşmayı hepimize nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim