Ahmet Poçanoğlu bu yıl İl Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur’an kurslarına il genelinde yoğun bir rağbet olduğunu ve toplamda yaklaşık otuz bin öğrencinin Yaz Kur’an kurslarına katıldığını söyledi.

Önceki gün Cumhuriyet Alanı’nda bitirme şenlikleri yapılarak bu yaz döneminde sona gelinen. Yaz Kur’an kurslarıyla ilgili kapsamlı bilgi aktaran İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “Her yaştan öğrencinin katılabildiği yaz Kur’an kurslarımızda il merkezinde 300 öğreticimiz tarafından 5 bin 100 öğrenciye, il genelinde ise bin 500 öğretici tarafından 30 bin öğrenciye Yaz Kur’an kurslarımız kapsamında Kur’an eğitimi verilmiştir” dedi.

Yaz Kur’an kurslarında sadece Kur-an-ı Kerim eğitimi verilmediğini de vurgulan Ahmet Poçanoğlu “Camilerimizde açılan Yaz Kur’an kurslarımız kapsamında öğrencilerimize başta temel dini bilgiler ve alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimizin hayatı da anlatılmıştı. Kurslara gelen yavrularımız abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır, İslam’ın şartları nelerdir bunları da yine kurslarımızda öğrenmişlerdir” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımın gerçekleştiği Yaz Kur’an Kursları’nı güzel bir hatim merasimiyle bitirmek istediklerini ve bu kapsamda da Cumhuriyet Alanı’nda Yaz Kur’an Kursu bitirme şenliği yaptıklarını da ifade eden Ahmet Poçanoğlu. “Allah razı olsun bu şenliğimizde de hem din görevlilerimizi hem de kurslara iştirak eden yavrularımızı başta protokol üyelerimiz olmak üzere vatandaşlarımızda yalnız bırakmadı ve büyük bir manevi coşku içerisinde hatim merasimi gerçekleştirerek Yaz Kur’an kursu etkinliklerimizi de böylece tamamlamış olduk. Yaptığımız bu etkinlikle ben inanıyorum ki seneye rabbimizin izniyle daha çok yavrumuz camilerimizi dolduracak ve kelamullah öğrenmeye çaba sarf edecektir” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim