Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürlüğüne atanan Fazıl Öcal görevi meslektaşı Yunus Çetin'den törenle devraldı.

     Yozgat PMYO Konferans Salonunda yapılan törene, Vali Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Baro Başkanı Fahri Açıkgöz ile birlikte bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve PMYO öğrencileri katıldı.

     Vali Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada, mevkilerin ve makamların şahıslara ait olmadığı, makamların geçici olduğunu kaydetti.

     ''Allah devlete, millte zeval vermesin'' sözüne dikkat çeken Şentürk, şehit Kaymakam Kemal Bey'in ''Fertler ölür, ben giderim, devlet ve millet baki kalır'' sözüne dikkati çekerek, ''Fertler gidicidir, devlet kalıcıdır. Devlet görevlerine ehli olan kişilerin, laik olan kişilerin gelmesi esastır. Yani emanetin ehil ellere bırakılması lazımdır. O zaman toplum huzur bulur, sükun bulur ve insanlar mutluluğa ererler'' diye konuştu.

     Yunus Çetin'e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ikince kez ''takdirname'' veren Şentürk, meslek hayatında bu zamana kadar hiç kimseye iki defa ''takdirname'' vermediğini belirtti.

                Yunus Çetin de, Yozgat PMYO'da polis eğitimi modern, çağdaş, ülkeler seviyesine getirmek için bir dizi AB projeleri yaptıklarını ifade etti.

     Okulun müdürlüğünü yaptığı dönemde birçok başarıya imza attığını kaydeden Çetin, ''Ben buradan ayrılıyorum ama bu ekip hala burada ve Yozgat PMYO'nun başarılarına yenilerini ekleyeceğine şüphem yok. Yeni gelen okul Müdürümüz Sayın Fazlı Öcal eğitimin içinden gelen Türk Polis Teşkilatının eğitim politikasına yön veren eğitim daire başkanlığında yıllarca görev yapmış başarılı bir arkadaşımızdır. Bu bir bayrak yarışıdır ve ben bayrağı kendisine teslim ederken kendisine başarılarımı diliyorum. Yozgat'a bir kış günü geldik, nisan ayında olmamıza rağmen hala kar yağması nedeniyle bir kış günü gidiyoruz'' dedi.

     Göreve yeni atanan Fazı Öcal ise, ''Okul Müdürümüz Yunus Çetin burada görevini başarı ile yürüterek kısa süre içerisinde pek çok eğitim faaliyetini gerçekleştirmiştir. Ve kendisinden devraldığım bu görevde çalışma arkadaşlarımla birlikte başta Sayın valimiz olmak üzere sizlerin destek ve yardımlarıyla gayretle çalışarak, başarı grafiğini yükselterek devam ettirmeye çalışacağım'' diye konuştu.

     Tören okul müdürü Yunus Çetin'in okul flamasını yeni atanan Fazıl Öcal takdim ettikten sonra uğurlama merasimi ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim