Yozgat’ta ki iş gücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri gibi konularda yapılan talep araştırması ile bilgiler derleyen Yozgat İş Kurumu İl Müdürlüğü, Yozgat’ın iş gücü piyasasının sektörel ihtiyacını da tespit etti.

Yapılan araştırmanın bilimsel ve anlamı sonuçlara sahip olduğunu söyleyen Yozgat İŞ-KUR Müdürü Nevzat Atak, alan çalışmasını Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve özel sektörde faal olan en az 10 personel çalıştıran işyerlerinde yaptıklarını belirtti.
Yozgat’ta toplamda 613 işyerini ziyaret ettiklerini ve bu işyerlerinin 546 tanesinde ise işyeri bilgi formuyla araştırma yaptıklarına da değinen Nevzat Atak “Çalışma kapsamında Yozgat ilinde 718 kişilik açık iş bulunduğunu tespit ettik. Buna ek olarak Yozgat’ta 100 kişilik bir iş kadrosunun 95’inin dolu diğer dilimin ise boş olup doldurulmaya hazır olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Yozgat’ta sektörel bazda en yüksek açık iş oranının yüzde 10 ile imalat sektöründe olduğunu da ifade eden Atak, konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri sektöründe bu oranın yüzde 6, toptan ve perakende ticaret sektöründe ise bu rakamın yüzde 4 olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.
Ayrıca çalışma kapsamında yine Yozgat’ta işverenlerin de ilk 6 aylık dilimde yaklaşık bin 251 kişinin temininde güçlük çektiklerini ve çalışma kapsamında ziyaret edilen işyerlerinden yüzde 52 sininde eleman temininde güçlük çektiğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim