SMMO Başkanı Ahmet Bulut, ertelenen sigorta primleri uygulaması kapsamında 2016 aralık, 2017 Ocak ve Şubat aylarına ait sigorta primleri konusunda uyarı yaptı.
Ahmet Bulut, mükelleflerin söz konusu ödeme tarihlerini dikkate alması gerektiğine dikkat çekerek
“2016 Aralık ayına ait ertelenen SGK primi 31 Ekim 2017 tarihine kadar,  2017  Ocak ayına  ait ertelenen SGK primi 30 Kasım 2017 tarihine kadar 2017  Şubat ayına ait ertelenen sigorta primi 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir” dedi.
İşverenlerin sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmaya devam edebilmeleri ve süresinde ödenmeyen primler nedeniyle, gecikme cezası ile gecikme zammına maruz kalmamaları açısından, belirtilen tarihlere kadar ertelenen cari ay sigorta primlerini ödemelerinin önem arz ettiğini vurgulayan Bulut, 
“Söz konusu ödemelerin tahakkukları ayrı ayrı işverenlerimize gösterilmesine karşılık, SGK tarafından tek tahsilat olarak Bankaya gönderilmektedir. Dolayısıyla işverenlerimiz bankaya gittiğinde yapılacak ödemelerin toplamını göreceklerdir. İşverenlerin yapılandırmalarının bozulmaması, yararlanılan prim teşviklerinin devamı, gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalınmaması için bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim