Yoğun bir Ramazan ayını geride bırakan Yozgat'ta sebze ve meyve pazarlarını turşu sezonu ayakta tutuyor.
    Yerli ürünlerin tamamen tezgahlara indiği Çarşamba Pazarı'ndaki hareketliliğin Ramazan ayını aratır olduğunu söyleyen Sebzeciler Derneği 2. Başkanı Salih Çavuşoğlu, Ramazan da işlerin yoğun olduğunu şimdi ise durgun bir döneme girdiklerini söyledi.
BOĞAZDAN KISIYOR
EĞİTİME HARCIYORUZ
    Okulların eğitim sezonuna başlaması nedeni ile vatandaşın pazar alışverişinden kısarak çocuklarının okul ihtiyacını karşılama gayretine düştüğünü söyleyen Çavuşoğlu, kışın yaklaşması ile birlikte köylünün mahsulünü pazara indirmesinin de işlerin düşmesinde etkili olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, azda olsa yaşanan hareketliliği turşu sezonuna bağladı. 
YERLİ ÜRÜNLER
TEZGAHTA
    Çavuşoğlu, pazardaki meyve ve sebzelerin büyük bölümünün yerli ürünlerden oluştuğunu söyledi.
    Çavuşoğlu şunları söyledi: “Kavun ve Karpuz Sekili'den, üzüm Şefaatli Karabekir'den, domates, salatalık ve biber Dayılı ve Topcu'dan, kuru soğan, patates Çekerek ve Kadışehri'nden, taze fasulye Erkekli Köyü'nden geliyor” dedi.
PAZARTESİ PAZARI
KURULACAK
    Sebzeciler Derneği 2. Başkanı Salih Çavuşoğlu, Muhtarlar ve Dernek Başkanı Selami Yiğitalp'in, Belediye Başkanı Yusuf Başer'le yaptığı görüşme neticesinde Yozgat'ta yeni bir yerde farklı bir günde meyve ve sebze pazarının kurulması için karara varıldığını söyledi.
    Şekerpınar Mahallesi ve Aşağı Nohutlu Mahallesi arasında bulunan eski Sungurlu Caddesi'nde “Pazartesi Pazarı” kurulacağını bildiren Çavuşoğlu; “20 Eylül 2010 Pazartesi günü açılışını yapacağımız pazar yerine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.
    Biz dernek olarak yozgatlı hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
PAZAR FİYATLARI
    Çavuşoğlu, Çarşamba Pazarı'ndaki meyve ve sebze fiyatları hakkında şu bilgileri verdi: “Turşuluk 1.50 TL, kavun 0.60 TL, patates 5kg 3.00 TL, sarımsak kg 5.00-6.00-10.00 TL, patlıcan 0.50- 0.75 - 1.00 - 1.25TL, lahana (tane) 2.50 ile 3.00 TL, yeşil biber 1.00  TL, domates 0.75 ile 1.00 TL, üzüm 1.00 ile 1.50 TL, taze fasulye 2.00 ile 2.50 TL.”

Editör: TE Bilişim