Kar yağışlı geçen kış mevsimi en çok da semt pazarını etkiledi. Salı Pazarı’nda hem açılan tezgah sayısı azaldı hem de vatandaş sayısı.
    Yozgat’ta haftalık kurulan Salı ve Çarşamba Pazarları kış aylarında durgun dönemlerini yaşıyorlar. Pazarcı esnafı kaliteyi ucuza sunmalarına rağmen vatandaşın hala marketleri tercih etmesinden şikayetçi.
    Elmanın 1 liradan, portakalın 50 ile 75 kuruştan satıldığı Salı Pazarı’na soğuk ve kar nedeni ile vatandaşın tercih etmemesi vatandaşında pazara olan talebini düşürdü.
BİZ DE Mİ TEZGAH AÇMAYALIM!
    Yaklaşık 35 yıldır pazarcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan pazarcı esanflarından Öz Yozgatlı, vatandaşın pazara ilgisiz kalmasına isyan etti.
    “Biz meyvenin, sebzenin en iyisini getirmeye çalışıyoruz, üstelik en ucuzu da bizde mükafatı bu mu olmalıydı” diyen Yozgatlı; “Biz elimizden geldiğince vatandaşın menfaatine olacak işler yapmaya çalışıyoruz. Vatandaş gelmiyor diye biz de mi tezgah açmayalım. Marketlerden ucuza satıyoruz, daha kaliteli meyve ve sebze getiriyoruz. Ben bu yaşıma kadar pazarcılık yaparım böyle bir iş görmedim” dedi.

Editör: TE Bilişim