Yozgat’ta Salı Pazarı yoğun bir gün geçirdi. Esnaf yazdan kalma meyvelerle birlikte kışa özel ürünlerin de yer aldığı tezgahlarda daha çok kışlık turşu ve konservelikler yer aldı.
Sıcakların etkisini hissettirdiği bu yaz mevsiminde vatandaş sebze ve meyve alışverişinde pazarı tercih etti. Yaz meyve ve sebzelerinin tezgahlardan yavaş yavaş gitmeye başladığı Yozgat’ta,  kış hazırlığı pazarlar farklı bir hareketlilik kazandırdı.
Hareketli bir yaz mevsimi geçiren pazarcı esnafı, işlerin her geçen gün hareketlendiğini belirterek; “Yaklaşan kış mevsimi öncesi kışlık yiyecek hazırlığı yapan vatandaşın talebine yönelik ürünler getiriyoruz. Bizler en taze şekliyle vatandaşa sunuyoruz, inşallah kış öncesi hareketliliği pazarımıza yansır” dediler.
Sebzeciler ve Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu, pazarcı esnafının her hafta olduğu gibi bu haftada bir üründe indirime gittiğini söyledi.
Çavuşoğlu, pazarcı esnafının halka daha ucuz ve taze ürün satmanın gayreti ile her hafta tezgah attığını belirterek; “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Yozgat’taki meyve ve sebzeden ucuz ürün bulamazsanız. Yozgat pazarcısı fedakarca Pazar kültürünün devam etmesi, evlerine ekmek götürebilmenin gayreti ile tezgah açıyor. Fiyatlar üzerinde insanlar gelip görüyorlar, pazarda satılan ürünler hem daha ucuz hem de çeşitli” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim