80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulunda eğitimde başarı ve kaliteyi arttırmaya yönelik hazırlanan projelerden biri daha hayata geçirildi.

AKRAN ÖĞRENMESİ

            7.Sınıf öğrencilerinin başarısını arttırmak, akran öğrenmesini sağlamak, öğrenciler arasında arkadaşlığı ve dostluğu pekiştirmek amacıyla hazırlanan ve uygulamaya konulan “ Partner Öğrenci Projesi ”  ile ilgili öğrenci ve velilerden olumlu geri bildirimler gelmeye başladı.

            Projenin uygulandığı sınıflardan biri olan 7 - A sınıfı Rehber Öğretmeni Halit ARAPOĞLU  projeyi hazırlarken öğrencilerin birlikte çalışmaları için önce onları ikişerli gruplara ayırarak partner yaptıklarını ve daha sonra evde veya okulda ortak çalışacakları bir gün belirlemelerini istediklerini belirtti.

            Evlerde olan çalışmalarda özellikle “Veli Takibi”ne dikkat ettiklerini önemli olanın projede birlikte zaman geçirmekten ziyade bu zamanı verimli kullanmak olduğuna dikkat çekti.

            Ayrıca projeyi hazırlarken “Peygamberimizin Hicret sonrasında Medine'de sosyal barışı sağlamak için Mekke'den göç eden Müslümanlarla (Muhacir) Medine'de onlara yardım eden Müslümanları (Ensar) kardeş ilan etmesi” nden ilham aldıklarını belirten ARAPOĞLU “Partner Öğrenci Projesi”ninde özünde bir kardeşlik veya çocukların ifadesiyle kankalık projesi olduğunu ifade etti.

            7 - B Sınıfı Rehber Öğretmeni Sebahattin BİRCAN ise öğrencilerin partner yapılırken hem sosyal hem de akademik durumlarının göz önünde bulundurulduğunu, bununda projenin uygulamaya konulması noktasında hayati önem taşıdığını söyledi.  Bircan projenin sadece bu sene değil seneye de devam edeceğini ve “Partner Ziyareti” veya “ En iyi Partner Yarışması” gibi uygulamalarla zenginleştirileceğini belirtti.

PROJELERE DEVAM

            Öğrenci ve veliler de projeden son derece memnun olduklarını ve bu tür projelerin devam etmesini istediklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim