Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı siyasetçilerinden eski bakanlardan Lutfullah Kayalar, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, yurt programlarının ilk durağı olan Yozgat ziyaretini Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Tarık Yılmaz’a değerlendirdi. Kayalar, yaptığı özel açıklamada cumhurbaşkanlığı seçiminin siyaset üstü olduğunu hatırlattı.

YOZGAT İYİ BİR BAŞLANGIÇ OLDU

Kampanyanın ilk ziyaret durağı olan Yozgat’taki havanın oldukça memnuniyet verici olduğunu söyleyen Kayalar; “Kampanyanın ilk başladığı gün olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Yozgat ziyareti fevkalade iyi. Bundan sonra hem Yozgat hem de Türkiye’nin genelinde kampanya her gün daha bir güçlü olarak devam edecek. Ama Yozgat için fevkalade iyi bir başlangıç olmuştur. İnsanların gözlerinde gerçekten bir heyecan var, memnuniyet var. Yozgat’tan bir cumhurbaşkanı adayı çıkmasından dolayı bütün hemşerilerimi memnun ve mutlu olarak gördüm. İnşallah 10 Ağustos’ta da bu sandığa yansır” dedi.

YOZGAT TARİHİNE BİR SAYFA EKLEDİK

Kayalar, “Ülkelerin tarihi vardır, şehirlerin de tarihi vardır. Bu gün de biz Yozgat’ta, Yozgat’ın tarihine bütün Yozgatlılar olarak yeni bir sayfa ekledik, yeni bir sayfa açtık” şeklinde devam eden açıklamasında Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanının ilk defa millet olarak seçileceği gerçeğine vurgu yaptı.

ÜÇ ADAYDAN BİRİ YOZGAT’IN EVLADI

Türkiye’de üç cumhurbaşkanı adayından bir tanesinin Yozgatlı olmasının Yozgat için onur ve gurur verici bir olduğunu belirten Kayalar, Yozgat’ın bir kez daha yetiştirdiği bir evladı vasıtasıyla Türkiye gündemine geldiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı yarışında önde olan iki adaydan bir tanesinin Yozgatlı olmasının Yozgat’ı iki aday arasındaki rekabetin odak noktası haline getirdiğini kaydeden Lutfullah Kayalar; “Türkiye genelindeki seçim Türkiye’mizin geleceği ile ilgilidir, ama bizim için, Yozgatlılar için, Yozgat için önemli olan kendi ilimizde Yozgat’a yakışır bir neticenin sandıktan çıkmasıdır” diye konuştu.

PARTİ AMBLEMLERİ DEĞİL İSİMLERE OY VERİLECEK

CHP, MHP, diğer partiler ve STK’lar tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun siyasi bir yarışa girmeyeceği gerçeğine işaret eden Kayalar, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi seçimlerde de parti adaylarına veya parti amblemine değil sadece isimlere oy verilecektir. Bu sebeple de ben inanıyorum ki Yozgatlılar Yozgat’tan çıkmış, bu yarışa katılmış, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na aday olmuş olan ve fevkalade de iyi bir geçmişi olan değerli hemşerimize gerekli destekleri verecektir. Benim de Yozgat’ta olmamın sebebi herhangi bir parti saikı ile hareket etmek değil. Ben zaten aktif siyaset yaptığım her dönemde hiçbir zaman Yozgat’ta alışılmış siyaseti yapmadım. Ve Yozgatlı’nın da benimle ilgili söyledikleri ‘Bir Yozgat milliyetçisidir’. Bu gün de Yozgat’ta olmamız Sayın İhsanoğlu’na, Yozgat, evladına destek vermemiz de bu çerçevededir. Bir Yozgatlı olarak bize düşen destek vermektir.”

YOZGATLILIĞIN GEREĞİ YOZGATLI’YI DESTEKLEMEK  

Yozgatlı olarak herhangi bir parti mensubiyeti olmadan Türkiye’de önde olan iki cumhurbaşkanı adayından Yozgatlı olanı desteklemenin mesuliyet ve görevi içerisinde olunması gerektiğinin altını çizen Kayalar; “Hemşerilik anlayışımız ve Yozgat milliyetçiliğimiz bunu gerektirmektedir. Tabi ki insanlarımızın değişik siyasi partilere teveccühleri olabilir, siyasi partilerin seçimi cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yapılacak olan genel seçimlerdir.  Orada her hemşerimiz kendi görüşleri ile ilgili tercihlerini sandığa yansıtabilirler. Ama bu gün buradaki bir parti seçimi değildir şahıs olarak cumhurbaşkanı adayları yarışmaktadır. Benim anlayışıma göre Yozgatlılığın sorumluluğu ve gereğidir. Ben inanıyorum ki hemşerilerimiz Yozgatlılığın gereğini en iyi şekilde yerine getirecektir” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim