SARAYKENT ilçesinde projelendirilen Termal Turizm Tesisi ile Millet Bahçesi’nin bu yıl ilkbahar döneminde eksikliklerinin tamamlanıp, hizmete açılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Yozgat il Özel İdaresi tarafından projelendirilen Termal Turizm Tesislerinin bitirilmesi için bir milyon liraya ihtiyaç olduğu, bu paranın temin edilebilmesi için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunulması istendi. Yozgat Valisi Kadir Çakır imzası ile İl Genel Meclisi Başkanlığına gönderilen yazıda, projesini tamamlanabilmesi için İller Bankasından bir milyon lira borçlanma yapılıp, yapılmayacağının mecliste görüşülmesi istendi. Yazıda, ‘Borçlanmaya karar verilmesi halinde, kredi iş ve işlemlerini yürütmek üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreterine yetki verilmesi’ gerektiğine dikkat çekildi. Mecliste talep yazısının okunmasının ardından, oylanarak İller Bankası’ndan kredi alınması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yetki verildi.
YATIRIM TAMAM GİBİ
Saraykent ilçesinde tarihi İpek Yolu üzerinde Selçuklu döneminden kalma Çinçinli Han’ın içerisinde bulunan termal suyun yeniden kullanımı için hazırlanan termal tesis projesi kapsamındaki inşaat çalışmaları tamamlandı. 16 oda, 56 yataklı otelin bulunduğu tesislerde,0 bay-bayan 148 metrekare 160 santim derinlikte iki yüzme havuzu, 2 sıcak su havuzu, 2 soğukluk ve hamam, 2 buhar odası, kafeterya, mescit, otopark yer alıyor. Tesis inşaatı tamamlandı. Ancak, tesisin açılabilmesi için ek ödeneğe ihtiyaç bulunuyor. Ödeneğin temin edilmesi halinde kalan çalışmaların da tamamlanarak, bu yıl hizmete sunulması bekleniyor. 
MİLLET BAHÇESİ
Saraykent Kaymakamlığının Belediye ile birlikte Divanlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan gölet etrafında hayata geçirilmesi planlanan Millet Bahçesi’nde de inşaat çalışmaları tamamlandı. 2017 yılının haziran ayında mesire alanı olarak çalışmalara başlanılan alan daha sonra ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürüldü. Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, projeyle ilgili çalışmaların taam olduğunu, son rötuşların yapılarak bu yıl yaz döneminde halkın kullanımına açacaklarını bildirdi.

Editör: TE Bilişim