Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde bulunan Şeker Fabrikasına ektiği pancarı teslim etmek isteyen çiftçilerin ve nakliyeci esnafı fabrika önünde uzun kuyruklar oluşturarak pancarlarını teslim etmeyi bekliyor. 24 saatte bir aracın içeriye alındığı fabrikaya pancar getiren çiftçi ve nakliyeci esnafı ise araçlarında konaklıyor.
Günlük ortalama 600 pancar yüklü araç fabrika önünde sıra beklerken zaman zaman fabrikada oluşan arıza nedeniyle şoförlerin 4 gün bile bekledikleri belirtildi. Bu yıl 6 Ziraat Bölge Şefliği’nde 2 İlde, 7 İlçede, 153 köyde 3 bin 137 çiftçiyle sözleşme yapan Yozgat Şeker Fabrikası 12 tesellüm merkezinde toplam 417 bin ton pancar alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Fabrikaya pancar alımının başlamasının ardından fabrika önünde uzun kamyon ve traktör kuyrukları oluştu. 
Bölgede trafik ekipleri gerekli önlemleri alırken traktör ve kamyon sürücüleri de fabrika önünde kurulan seyyar kahvehanede sıralarını beklemeye koyuldu. Mehmet Çelik isimli nakliye şoförü fabrikanın düzenli çalışmadığını ve arıza meydana geldiğinde 3 ila 4 gün beklediklerini söyledi. Alımların gece saat 22.00’a kadar devam ettiğini belirten Mehmet Çelik “24 saatte bir araç içeriye giriyor.  24 Eylül’den beri bu şekilde devam ediyor. Uzun kuyruklar oluşuyor özellikle kantarda arıza meydana geldiğinde çalışmalar maalesef aksıyor” dedi.
Fabrika önüne çadırdan seyyar kahve kuran Ahmet Gedik ise pancar teslim etmek isteyen şoförlerin sıraları gelene kadar seyyar kahvehanede konakladıklarını ve bu şekilde evine ekmek götürme imkanı bulduğunu ifade ederek “Her yıl burada bu şekilde uzun kuyruklar meydana geliyor. Bu seyyar kahvemizde de sıra bekleyen şoförlerimiz konaklama imkanı buluyor. 
Çaylarını içiyorlar, yemeklerini yiyorlar sıraları gelene kadar burada okey oyunu oynayan bile oluyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim