Yaklaşan kurban bayramı öncesi Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarında hareketlilik başladı. Kurbanlık hayvan satıcıları kura çekimi için Pazar yerinde toplanırken, bazı satıcılar hayvanların konuşlanacağı padok adı verilen alanların yetersizliğinden dem vurdu.
Padokların yetersizliği sonucu Pazar dışına çadır kurmak zorunda olduklarını ifade eden kurbanlık hayvan satıcısı Mehmet Selvi, “Pazar dışındaki alanlara da müşteri gelmiyor. Önce bu padokların bulunduğu alanı geziyor, orada bulamazsa dışarıya geliyor” diye konuştu.
Hayvan pazarında yaklaşık 35 padok alanı bulunurken, pazarda çadır kurmak isteyen kurbanlık hayvan satıcısının 41 büyükbaş ve 50’den fazla büyükbaş hayvan satıcısı olmak üzere yaklaşık 100 satıcının çadır açacağı öğrenildi.
Kurbanlık hayvan pazarında satıcılara normal padoklar 726 liradan, yarım padoklar 363 liradan kiralanırken, Pazar dışında kurulacak çadırlar için ise büyükbaş hayvan satıcılarından 484 lira küçükbaş hayvan satıcılarından 246 lira ücret alınacak. Açık satış yerlerine ise hayvan satıcıları 60 lira ücret ödeyecek.
“5 BİN TL’DEN BAŞLIYOR”
Öte yandan kurbanlık hayvan pazarında hayvan satışı için çadırlarını getirmeye başlayan satıcılar fiyatlarda geçen yıla oranla yükselme olduğunu dile getirip, fiyat yükselişinde yem fiyatlarında meydana gelen artışı gerekçe gösterdi. Kurbanlık hayvan satıcıları kurbanlık bir koyunun 700 liradan başlayıp, bin liraya kadar çıktığını ifade etti. Büyükbaş hayvan fiyatları hakkında da bilgi veren satıcılar, büyükbaş bir tosunun 5 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını ve tosunun büyüklüğüne göre rakamın arttığını aktarırken, dişi büyükbaş hayvan ise 4 bin liradan başlayan fiyatlarla vatandaşlara satışa sunulacağı bildirildi.
Haber: Mustafa TEKER

Editör: TE Bilişim