Gazetemiz Köşe Yazarı, Sözcü Gazatesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk “Son Babalar”ı yazdı. Öztürk,  aralarında İbrahim Tatlıses’i vurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu “babalar”ı ve babalar dünyasındaki değişimi “Son Babalar” kitabında topladı.

            Yozgat’ın yetiştirdiği usta kalemlerden Gazeteci-Yazar Saygı Öztürk, yer altı dünyasında değişen yapıyı, değişen kimlikleri, babalar ve adamlarının dünyasını “Son babalar” adlı kitabında topladı. Üç gün önce raflarda yerini almaya başlayan kitap, 4. baskısını da yaptı.

            Alaattin Çakıcı’dan Kürşat Yılmaz’a, Nuri Ergin’den Ayvaz Korkmaz’a, Sedat Peker’den Yaşar Öz’e varıncaya kadar tüm “babaların” yer aldığı kitapta, İbrahim Tatlıses’i vurdurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Abdullah Uçmak ile ilgili de bölüm yer alıyor.

            Devletin Derinliklerinde, Kırcı 5-6-2 Tamam Reis, Madalyalı Mahkûm, Sınır Ötesi Savaşın Kurmay Günlüğü, İsmet Paşa’nın Kürt Raporu, 33 Kurşun, Belgelerle Ergenekon, Apo Olayının Perde Arkası, Ölüm Kuyuları, Taşeron Mesih, Okyanus Ötesindeki Vaiz kitaplarından sonra Öztürk’ün yeni kitabı “Son Babalar” da Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

            Külhanbeyi, kabadayı dünyasının 1980 yılından itibaren nasıl bir değişime uğradığı ve yeni yapının da tüm ayrıntılarıyla yer aldığı kitapta giyim tarzlarından dinledikleri müziklere, kurdukları derneklerden çalışma yöntemlerine varıncaya kadar hemen türlü ayrıntıları konunun uzmanları da anlatıyor. Ünlü Baba Sedat Peker, cezaevine girmeden önce yaşadıklarını ve yaşam öyküsünü bu kitap için anlattı. Kitapta, ünlü bir “baba”nın, kendisiyle röportaj yapan ünlü gazeteci Emin Çölaşan’a para vermek istemesinin öyküsü de bulunuyor.

            Organize suç örgütleriyle mücadele eden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanları, mücadele yöntemlerini, “alem”deki değişimi, babaların nasıl büyüdüğünü, ulusal düzeyde nasıl      faaliyet gösterdiklerini de “Son Babalar” kitabı için anlattılar. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri de, organize suç örgütleriyle mücadelenin boyutlarını resmi belgelerle, kitap için açıkladılar.

Editör: TE Bilişim