Partisinde bir basın toplantısı düzenleyen Gülseren Sarıoğlu, Özgecan cinayetinin ardından yüreklerin titrediğini ve kahrolduklarını söyledi. Özgecan’a reva görülen vahşi cinayet için isim bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden Gülseren Sarıoğlu, “Şu iki gündür yüreğim tükendi kahrolduk. Nasıl çaresizlik elimizden bir şeyler gelse öfkemiz, nefretimiz kabarıyor.Allah’ım yeter artık. Özgecan’lara  kıyılmasın bunlara insan demiyoruz isimde  bulamıyoruz. Bir düşünün nasıl korkmuştur acaba ? Nasıl acımıştır canı anne diye çığlık atmıştır. Bağırmaktan sesi kısılmıştır.Dua etmişmidir Allah’a bir an önce bitsin bu işkence diye? Yalvarmış mıdır katilline? Hep bir ağızdan amin diyelim o canilerin inleye,inleye ölmeleri için” dedi.
 “Bir anne çocuğunu büyütürken ne fedakarlıklarda bulunur, terledin mi diye sırtına bakar,bez koyar,yürürken düşecek diye eliyle siper yapar aman kafası bir yere çarpmasın der” diyen Gülseren Sarıoğlu açıklamasının devamında “Yavrum büyüsün adam olsun diye yemez yedirirler. Bu anne babanın suçuda yavrusunu adam etmek için emekli olduğu halde yeniden ek işte çalışmaya başlamış ki kızım üniversite okusun vatan millete hayırlı evlat olsun diye.Hepimizin evlatları var bir düşünün böyle bir caniliği hangi vicdanlı kul kabullenebilir.
Devlete buradan çağrı yapıyoruz ülkemizde bu canilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.Bu canilere başka türlü ceza az gelir.Bu zamana kadar Özgecan’lar yürek yaktı bundan sonra yakmasın tek bir ses olalım birlikten kuvvet doğar.Bu kıydığınız canlar basta  Allah’ın sevgilisi Peygamber efendimizi doğurmadımı.Cennet Anaların ayakları altında değil mi? Allah’ın bu kadar ödüllendirdiği kadınlarımıza gösterilen şiddet,barbarlık,canilik  bu dünyada cezasını bulmalı yoksa vicdanlar susmayacak. Hükümetten bazı bakanların idam cezasını yeniden getirmeyi dillendirdiklerini görmekteyiz. Güçleri bu kanunu çıkarmaya yetecek çoğunluktadır.Eğer samimi iseler bu konun teklifini getirsinler bizde destekleyelim.Bu vesileyle Özgecan’ın ailesine ve tüm Türkiye’ye Başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim