İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı yatırım programı hakkında bilgi verdi. Yanık planlanan 33 projenin, Özel İdare, Tarım ve Hayvancılık, Eğitim, Gençlik ve Spor Sektörlerinde hayata geçirildiğini söyledi.
 
Yanık şunları söyledi: “İl Özel İdaresi bünyesinde 8, Tarım ve Hayvancılık alanında 23, Eğitim sektöründe 1, Gençlik ve Spor sektöründe de 1 olmak üzere toplamda 33 proje hayata geçirildi.”
Planlanan projelerden 4’ü yıl içerisinde başlarken, 12’sinin devam eden projeler olduğunu belirten Yanık, 17’sinin ise tamamlandığını kaydetti.
İl Özel İdaresi’nde jeotermal sektörde 2014 yılında sadece Boğazlıyan ilçesinde renjeksiyon çalışması yapıldığını ifade eden Yanık, şunları söyledi: 
“Boğazlıyan’da faaliyete geçen sera projesinin kullanılan suyunun yer altı deşarjı için renjeksiyon kuyusu faaliyete geçti. Kanalizasyon yapım işinde ise 40 adet projemiz mevcut. Bunun 29 adedi anahtar teslim kanalizasyon, 11 adet ise arıtma ve bakım onarım şeklinde. Bu projemizden de yine 11 adeti vatandaşların hizmetine sunuldu. 8 adet projemiz ihale aşamasında 3 adet projeye başlanmadı, 8 projemiz ise yine devam ediyor.
İçme suyu programı ise 26 projeden oluşuyor. 9 adet içme suyu yapım projesi, 1 adet alet alım projesi ve 16 adet içme suyu yapım projemizden toplam 26 adet projemizin 12 adetinde çalışmalar tamamlandı. 5 adet proje ise ihale aşamasında. 10 adet projemizde ise çalışmalar devam etmektedir. Sulama tesisi yapım bakım projemizde geçen yıldan devreden 1 projemiz ile 8 adet projemiz mevcut idi bu projelerimizden 6 proje tamamlandı, 1 adet devam ediyor, 1 tane bitirildi.  Köylerin alt yapı projeleri kapsamında 79 adet çocuk oyun parkı projemiz bulunmaktaydı. Bunların ihale ve yapım işleri bitirildi. Kilit parke yapım işi ise il bazında 30 adet proje mevcut idi biten 14 ,5 adet ihalede  diğerleri ise devam ediyor. Köprü menfez yapım işi ise 16 adet projemiz mevcuttu  3 adet tamamlandı 4 adet devam ediyor 2 proje yine devam ediyor.”
Yanık, hizmetlerin daha hızlı gerçekleşmesi için 3 milyon 185 bin liralık araç alımı  gerçekleştirdiklerini hatırlatarak; “2 adet greyder, 2 adet eskülatör, 1 yer dorsesi, 1 adet mobil kompresörün teslimatları yıl sonuna kadar tamamlanacak. 1 adet vidanjör alınarak hizmete sokuldu” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim