Sorgunlu Ozanlar ve Yazarlar Derneğinin (SOYDER) organize ettiği çiğ köfte partisinde ozanlar bir araya geldi.
     Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, İlçe Dernekler Şubesi Şefi Remzi Zeytun'un da katıldığı programa Yozgat'tan Ahmet Sargın, Mehmet Karaaslan, Nuh Şahin, Salim Gülbahçe, Yaşar Yiğitsoy, Yaşar Uygun, Osman Yüksel, Muharrem Arslan, Yusuf Koç ve eşleri katılırken, Sorgun'dan Abdullah Erol (Erozan), İsmail Özbek (Kul Haki), İdris Gümüş, Murat Erciyas, Erdoğan Göktaş, Ali Rıza Sungur, Yusuf Yıldırımer ve Şair Çetin katıldı.
     Program öncesinde bir konuşma yapan Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Yozgat'ta faaliyet gösteren derneklerin yapmış olduğu etkinliklerle Yozgat'ın ve ilçelerinin adlarını Türkiye genelinde duyurmaya çalıştıklarını ve bu açıdan bu derneklere çok önem verdiklerini söyledi. Yurtlu, ''Sorgun ilçemizdeki Sorgun Ozanlar ve Yazarlar Derneğimiz böyle güzel bir program düzenlemiş. Sorgun günden güne büyüyen, gelişen bir ilçe. Böyle yerlerde buraların tanıtımının yapılması için, şairlere, yazarlara, gazetecilere önemli görevler düşmektedir'' dedi.
     Sorgun Ozanlar ve Yazarlar Derneği Başkanı Abdullah Erol ise, böyle bir etkinliği düzenlemekteki amaçlarının hem Yozgatlı şair ve ozanları bir araya getirmek, hem de bu derneklerin çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulunmak olduğunu dile getirerek, tüm katılanlara teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından şairler, ozanlar, aşıklar bir taraftan çalıp söylerken bir taraftan da yazdıkları duygu dolu şiirlerini okudular.
Editör: TE Bilişim