Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, sendikaların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Yaşanan sorunları çözümlemek için sendikalar örgüt yapılarını gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan; “bilim, teknoloji ve yetişmiş insan gücünden yararlanarak kurumsallaşmak zorundadır. Kurumsallaşmayan bir sendika üretici olamaz, gelişen koşullara ayak uyduramaz. Mevcut durumu daha ileri, daha iyiye taşıyamaz, gelişen ve ilerleyen teknolojiye ayak uyduramaz” dedi.
2011 yılında sendikal hareketin içerisinde yer alan Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası’nın hangi süreçlerden geçtiğini üyelerin çok iyi bildiğini kaydeden Erdoğan;
“O süreçlerin ne kadar zor ve buhranlı olduğunu, onların anlattıkları ve bizim de yaşadıklarımızla biliyoruz. Özel Güvenlik çalışanlarının sorun ve taleplerini, özünde hisseden bir avuç insan, sendikamızın kurumsallaşması yönünde, yeni bir anlayış, yeni bir görüntü, yeni bir yönetim, yeni bir program için çok önemli adımları başlattılar.
2011 yılından başlanılarak, 2014 yılındaki olağanüstü genel kurulda, eldekiler değerlendirildi ve geleceğe dair planların temelleri atılmaya başlandı. O günden bu güne yükseliş trendi hiç düşmeden inanılmaz bir biçimde devam ediyor. Bir bina için temel çok önemlidir. Bu yüzdendir ki yönetim gelecek temellerini atarken hep en doğrusunu, hep en iyisini yapmaya çalıştı. Geleceğe dair planlarımız, olağanüstü kongrede, genel yönetim kurulunda, il temsilcileri kurulunda karara bağlandı.”
“Öz-İş Sendikasının bu yükseliş trendini, göremeyen hazmedemeyen bazı kişi ve kurumlar açıktan veya kapalı sendikamızı karalamak sendikamızı kamuoyu önünde yıpratmak istemektedirler” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
“Şunu herkes iyi bilmelidir ki Öz-İş Sendikasının çok değerli üyeleri kendi kaderini kendi tayin edecek bilgi ve kabiliyeti vardır. Yeri ve zamanı olmayan yerlerde Yanlış açıklamalar yaparak yanlış sözler sarf ederek sendikamızı yıpratmaya kimsenin hakkının olmadığını düşünüyoruz. Öz-İş Sendikası, demokrasi kurallarına sıkı sıkıya bağlıdır. Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, birlik ve bütünlük esasları içinde hareket etmekteyiz. Birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına elbette ki izin vermeyeceğiz. Eleştirilere açık bir sendikacılık anlayışındayız, ancak bizlere yapılan eleştiriler temsil ettiğimiz kitlenin aleyhine değil, Sendikacılığı daha ileriye taşıyacak yönde olmalıdır ki bu; ülkemiz ve tüm emekçilerin menfaatleri gereğidir. Eleştirilmek için öncelikle dikkat çeken bir iş yapılmalıdır insanlar sizi takip etmelidir sizin hakkınız da bilgi sahibi olmalıdırlar. Öz-İş Sendikası, gerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Yasaları, gerekse kendi iç tüzük ve yönetmelikleri ile kişilerin keyfiyetinde olmayan, kanunlar ve tüzükler çerçevesinde idare edilen bir kurumdur. Kurumların en büyük özelliği, kurumsal sistemlerin kurulduktan sonra işi yapan kişiye endeksli olmasından çıkarılarak işleyişinin aksamadan yürütülmesidir. Öz-İş Sendikası, herhangi bir kişiye, zümreye veya siyasi iradeye bağlı olmayan, üyelerinin çıkarları doğrultusunda, “Önce İnsan Önce Emek” anlayışı ile hareket eden bir kurum olduğunu tüm üyeleri bilir. Ayrıca profesyonel sendikacılara verilen ücretler ve gider haklarının, denetleme kurulumuz ve ilgili kurumlar tarafından istenildiği zaman denetlenmesi mümkündür. Bütün bütçe hesapları her Genel Kurul toplantısında Genel Kurula açıklanarak kabulü için oylamaya sunulur. Genel Kurul üyelerinin bahse konu oylama sırasında itiraz hakları her zaman mevcuttur. Sonuç olarak şunu ifade etmek isterim ki sendikamız, kişilerle, olaylarla değil fikirlerle ve tüm emekçilerin, sorunlarına ve taleplerine yönelik kamuoyunun gündemine gelecektir. Sendikal anlayışta bunu gerektirir. Kamuoyunu kişisel kapris ve istikbalimizle işgal etmeye çalışırsak emekçilere en büyük haksızlığı biz yapmış oluruz. Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası, “Mücadele İşçilerin, Birlik Sendikaların Geleceğidir” inancıyla kurumsallaşma yönünde istikametine emin adımlarla yürümektedir. Tüm kamuda ve özel sektörde çalışan özel güvenlik işçilerimizide sendikamıza üye olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim