Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçenin dünü ve bu gününü gazetemiz Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz’a değerlendirdi. Daştan, doğalgaz hazırlıklarının yapıldığı ilçede içme suyundan otoparka, alt yapıdan asfalt yolları bir yerleşim yerinin ihtiyacı olan her türlü çalışmayı tamamlamanın rahatlığı ile turizm projeleri geliştirmenin hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi. 

DOĞALGAZLA ÇOK ŞEY 
DEĞİŞECEK
Başkan Daştan, doğalgaz boru hattı güzergahının belirlenmesinin ardından Botaş yetkililerinin çalışmalara başladığını söyledi. 
Botaş yetkilileriyle yapılan istişare sonucunda, doğalgaz ana boru hattının, Sarıkaya ilçesinden, gelerek Dayılı ve Özer köyü mevkisinden Akdağmadeni’ne geleceğini kaydeden Daştan, Akdağmadeni’nin doğalgaz çalışmaları için hazır olduğunu belirtti.
 
MODERN YATIRIMLAR!
İlçede büyük oranda tamamlanan ve planlanan yatırımların olduğunu hatırlatan Daştan; 
“Belediye binamızı büyük oranda tamamladık. Bunun yanı sıra ilçe girişinde yaptığımız  terminalin çevre düzenlemesi aşamasındayız. Yine ilçemizin girişinde şehrin yeşil yüzü olacak önemli bir proje olan 213 dönüm arazi üzerine Tekke Mesire Alanı Projemiz var. 2 milyon 600 bin lira değerindeki proje çerçevesinde 2 bin 950 yeni ağaç dikilecek. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, mesire alanları ile Akdağmadeni’nin sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacak” diye konuştu. 

101 LİTRELİK SICAK SU
Önemli ihtiyaçlarını gidermiş bir ilçenin olmanın verdiği rahatlıkla ilçenin doğal güzelliklerini turizme dönüştürecek yatırımlar planladıklarının altını çizen Başkan Daştan, ilçenin bu güne kadar çok fazla duyulmayan termal yatırım potansiyeli hakkında bilgi verdi.
Daştan, Karadikmen Köyü mevkiinde çıkartılan 101 litre sıcaklıktaki sıcak suyu belediye olarak satın aldıklarını kaydetti. 
Daştan, Sıcak suyu termal yatırıma dönüştürecek projenin hazırlık aşamasında olduklarını söyledi. 

MAĞARA TURİZMİNDE 
İDDİALIYIZ 
Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçede bulunan 3 önemli mağaranın varlığından bahsederek; “İlçemizde bulunan üç mağarada turizm potansiyeline dönüşecek sarkıklar mevcut. Bu mağaraları turizme açacak çalışmalar başlattık. Mağaralardan ikisi Akdağmadeni ilçe merkezine bağlı alanda, diğer mağara ise Çulhalı Köyü’nde bulunuyor” dedi.

TESCİLLİ 10 ESER 
RESTORE EDİLDİ
İlçenin açık hava müzesini andıran tarihi yapılardan oluştuğunu hatırlatan Daştan, tescilli 10 tarihi eserin restore edilerek, ziyarete açıldığını ifade etti. 

EN UZUN KAYAK PİSTİ AKDAĞMADENİ’NDE

Türkiye ve dünya turizminin en önemli turizm sporlarından olan kayakta Akdağmadeni’nin çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Daştan, şunları söyledi:
“Akdağmadeni İç Anadolu’nun turizm başkenti olacak potansiyele sahip. Onlardan bir tanesi kayak pistleri. Türkiye’nin en uzun mesafeli tabi kayak pistine sahibiz.  Normal  standartlarda üç tane farklı kayak
pisti ortaya çıkıyor. Uzun vadede kayak pisti projesini hayata geçirmek istiyoruz.”

YAYLA VE AV TURİZMİ 

Daştan, ilçenin av ve yayla turizmi açısından da elverişli olduğunu bildirdi. 
İlçede yapılacak beş yıldızlı bir otel ile birlikte turizm potansiyelinin canlandırarak her güne farklı bir organizasyon düzenlenebilecek potansiyele sahip olduklarını kaydeden Daştan; 
“İlçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkaracak yatırımlarla ilgili projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Oksijen deposu ormanları, Hızlı Treni ile insanların aradığı tüm imkanlara sahibiz. Akdağmadeni mevcut yapısı ile Orta Anadolu’nun turizm merkezi olmaya aday bir ilçesidir.” diye konuştu. 

SİYASET BİR GÖNÜL İŞİDİR
Siyasetin bir gönül işi olduğunu kaydeden Başkan Daştan; “Biz insanlarımızı, ilçemizi severek bu işe başladık. Bu görevler veballi görevlerdir. Ben buraya hizmet edeyim diye geldim. Bu gün Akdağmadeni çok önemli hizmetleri yerine getirmiş, borçsuz olduğu gibi kasasında parası olan bir belediye ise bu bizim ilçemize olan sevdamız ve vebali hissetmiş olmamızdır kaynaklanıyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim