Kızılay’a 8’inci kan bağışını yapan Kızılay Yozgat Eski Şube Başkanlarından AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, vatandaşları kan bağışına davet etti. Kan bağışı alma konusunda Kızılay Yozgat Şube Başkanlığının Türkiye’de birinci sırada olduğunu belirten Milletvekili Başer, “Hemşehrilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Yozgat insanı vatanını, milletini ve insanını seviyor böyle bir can kurtarma noktasında ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket ediyor. Bir ünite kan verdiğinizde iki canın kurtulmasına vesile oluyorsunuz o manada gerçekten hemşehrilerimez teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay Yozgat’ta da yatırımlar yaparak Kızılay’ın standardını yükselttiğine değinen Milletvekili Başer, “Kızılay’ın kan merkezi var, binaları, öğrenci yurdu, afet deposu, aşevi var, dolayısıyla Yozgat’ta da Kızılay standardını yükseltti inşallah daha iyi olacak.
Bizlerde Kızılay’ın yanında olacağız. Kızılay nerede bir mazlum millet varsa, ırkına, dinine, diline bakmadan bir merhamet eli oluyor. Türkiye, dünyada en fazla insanı yardım yanan ülkeler arasında 4’üncü sırada ve Kızaly da bunların öncüsü durumdadır, Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum. Bayrağımız gururla dalgalandırıyor” diye konuştu.

Kızılay’a bir de kurban bağışında bulunan Milletvekili Başer, “Gönül rahatlığıyla kurban bağışını veriyorum. Kızılay’a verilen her bağış mağdur insanlara gönderiliyor. Yerine ulaştığına adımız gibi eminiz, kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı Kızılay’ın kurban bağışı kampanyasına katılmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Kızılay Yozgat Şube görevlileri, 9 ayda 9 bin 100 ünite kan topladıklarını, son kampanyada ise bugüne kadar bin 100 ünite kan toplandığını, Perşembe günü sona erecek olan kampanyada kan bağışının bin 500’e yaklaşacağı belirtti.

Editör: TE Bilişim