Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen eğitim seminerine Yozgat ve Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli teknik personel katıldı. Eğitim programında, Bölge Müdür Yardımcısı Rafet Demir, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Yunus Güneş, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ali Aslan, Şube Müdürlüğü mühendislerinden Metin Arık ve Mahmut Ubay hazır bulundu, katılımcılara eğitim verdi.

Yozgat ve Akdağmadeni İşletme Müdürlüklerinde görev yapan Orman İşletme Şefleri ile Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefleri'nin katıldığı bir gün süreli eğitim çalışmasında, doğal gençleştirme sahalarında hazırlama, tohumlama, ışık ve boşaltma kesimleri, toprak işleme, ölü ve diri örtü ile mücadele gibi arazi hazırlama çalışmaları hakkında bilgi verildi. Silvikültürel müdahaleler sonucu sahalardan elde edilen orman emvalinin İşletme ve Pazarlama yönünden ne  şekilde değerlendirileceği hakkında katılımcılar aydınlatıldı.
Eğitim çalışması, doğal gençleştirme çalışmasının hangi yıl yapılacağını belirlemek amacıyla bol tohum yılı tespiti yapıldı.

Editör: TE Bilişim