Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi girişimcilik eğitiminde farklı bir uygulamaya giderek eğitim programına Yozgat’ın genç girişimcileri, kadın girişimcileri ve Yozgat iş dünyasında başarılarıyla gündeme gelen isimleri davet ederek eğitim programında katılımcılarla buluşturdu.

ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Timur Yıldız ORAN ile KOSGEB’in düzenlemiş olduğu uygulamalı girişimcilik eğitiminde farkındalık ve farklılık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek
 “Dokuz gün sürecek eğitim programımıza genç girişimcileri ve kadın girişimcileri de dahil ettik. Bölge ekonomisini iyi tanıyan isimleri burada ağırlayarak bilgilerinden faydalanalım istedik. Bu kapsamda önceki gün kadın girişimci Gülhan Karaca, daha sonra genç girişimci iş adamı Semih Daştan konuğumuz oldu. Son olarak ise TSO Meclis Başkanı Sinan Çelik’i konuk ediyoruz” dedi.
Eğitim programına katılan TSO Meclis Başkanı Sinan Çelik ise ORAN’ın yapmış olduğu girişimcilik kursunun Yozgat ticaret hayatına ve yeni müteşebbisler ortaya çıkarmak adına faydalı ve önemli olduğunu vurguladı. Sinan Çelik benzer etkinlikleri daha önce Yozgat TSO’da gerçekleştirdiklerini ve katılımcılara ciddi faydalar getirdiğini ifade etti.
Kursiyerlere hitap eden genç ve başarılı iş adamı Yozgat TSO Meclis Başkanı Sinan Çelik Yozgat’ta ticari faaliyete atılacak kişinin öncelik olarak Yozgat’ın sosyo-ekonomik yapısı ve vatandaşın belirli bir ölçeği aşmayan ekonomik durumunu iyi bilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yozgat’ta yaklaşık 40 yıldır ticari faaliyet sürdüren bir ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olduğunu vurgulayan Çelik, işletme açacak müteşebbislere uyarılarda bulunarak 
“Birinci amacınız para kazanmak olmalı. Para kazanmak dışında bir amacı olan kişi işletme açmaz vakıf veya dernek kurar. Buna dikkat etmek gerekir. Yapacağınız ticari yatırımlarda Yozgat’ın ticari potansiyeli, gelir düzeyi ve gelecekte ulaşacağı noktaları göz önünde bulundurmanızı da tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. Program sonunda Sinan Çelik eğitimi düzenleyen Timur Yıldız ve ORAN ekibine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim