ORAN yönetim kurulu toplantısı, Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.
    ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kolat, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 2010 yılı mali hibe destek programı hakkında bilgi verdi.
    Hibe desteklerinden yararlanmak için iktisadi kalkınma kapsamında 377 özel sektör ve küçük ölçekli, altyapı projeleri kapsamında da 36 kamu projesinin başvuru yaptığını bildiren Kolat, şu bilgileri verdi:
    ''Mali hibe destek programı için başvuran 413 başvuru arasında yapılan ön incelemenin ardından 358 proje değerlendirmeye alındı.
    Değerlendirme için Kayseri, Sivas ve Yozgat illeri dışından 52 bağımsız değerlendirme uzmanı ile projeler değerlendirildi.
    Gelecek hafta yapılacak üst değerlendirme komitesinin kararının ardından onaylanan proje sahipleri ile Mart ayında sözleşme imzalanacak. Bu mali hibe destek programları belirli dönemlerde devam edecek.''
    Kolat, 2011 yılı mali hibe destek programları için de çalışmaların başladığını dile getirerek, bu ay 3 ilde kalkınma kurullarının toplanarak bölge önceliklerinin belirleneceğini, bu doğrultuda destek programlarının şekillendirileceğini kaydetti.
    Yönetim kurulu toplantısı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Editör: TE Bilişim