Kayseri, Yozgat ve Sivas'ın bölgesel gelişme hedefine yönelik oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 2011 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Yozgat'ta yapıldı.

            Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Meftuni Yekeler, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, Devlet Planlama Teşkilatı Planlama Uzmanı Alperen Köseoğlu, Ajansın Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Yozgat milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Osman Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ile kalkınma kurulu üyeleri katıldı.

            Grand Eser Otel'deki toplantıya başkanlık yapan Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Kolat, ajansın, yerel dinamikleri harekete geçirerek hızlı, sağlıklı, sürekli sürdürülebilir bir kalkınmayı başarmak üzere, merkez ile yerel aktörler arasındaki işbirliğini geliştirmeyi, bölge illerinin ulusal ve uluslar arası düzeyde rekabet kapasitelerini artırmayı hedeflediğini bildirdi.

            Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın geçen yıl ilk mali programını açıkladığını hatırlatan Kolat, ''Değerlendirme sonuçlarına göre, 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı' kapsamında 10 farklı sektörde faaliyet gösteren toplam 50 başvuru sahibi, mali destek almaya hak kazanmıştır.

            'Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı' kapsamında ise toplam 10 başvuru sahibi ajanstan mali destek almaya hak kazanmıştır. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan başvuru sahipleri ile sözleşmeler imzalanmıştır'' diye konuştu.

            Geçen yıl aralık ayında Sivas'ta yapılan 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda bölgeye faydalı olacağına inanılan 4 sektörü belirlediklerini anımsatan Kolat, ''Tarım, Hayvancılık ve Gıda'', ''Sanayi ve Ticaret'', Turizm ve Sosyal Altyapı'', ''Enerji ve Madencilik'' alanlarındaki sektörlerle ilgili üyelerle birlikte uzmanların da çalışmak için gönüllü olduklarını, yapılan çalışmaların ise toplantı kapsamında değerlendirileceğini anlattı.

            Konuşmaların ardından Genel Sekreter Palancıoğlu, ajansın 2010 Yılı Faaliyet Raporu ile birlikte sektörel çalışma guruplarının sunumunu yaptı.

Editör: TE Bilişim