Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, ORAN tarafından verilen hibe kredilerinden yararlanabilmek için çok sayıda proje üretmek gerektiğini söyledi.
     Kılıç, Kayseri, Yozgat ve Sivas illerini kapsayan ORAN'dan, diğer illerin Yozgat'a göre daha fazla pay aldığı yönünündeki iddiaların yanlış olduğunu belirterek, ''O iller bizden çok proje üretiyorlar, o nedenle de bizden daha fazla pay almaları doğaldır. Ancak şunu buradan ifade etmek isterim. Yozgat'ta en çok proje üreten ilçe Sorgun'dur ve doğal olarak da ilçeler arasında en fazla payı biz alıyoruz. Bizim için bu toplantılara bir tek farklı kişi gelse ve bir proje üretilse önemlidir'' dedi.
     ORAN Program Yönetim Birimi Başkanı Fatih Gavgacı toplantıda, turizm altyapısı geliştirilmesi, jeotermal ve madencilik mali destek programı, yenilikçilik ve Ar-Ge mali destek programı gibi konuların aktaracağını belirtti.
     Gavgacı, ORAN'dan fazla pay almanın nüfusla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, buradan fazla pay almanın tek şartının çok sayıda iyi ve değişik projeler üretmekten geçtiğin altını çizdi.
     Yozgat'ın 55 proje ürettiğini ve bunlardan 7 tanesine destek sağlandığını kaydeden Gavgacı, ''Bu yıl içerisinde 17 milyar lira tutarında bir destek dağıtmayı planlayoruz. Proje sahipleri, 1 Ekim'e kadar projelerini ister elden isterse WEB sayfası üzerinden bize sunabilirler'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim