İktisadi Kalkınma Mali Destek Programının genel amacı hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, Programlar 18 milyar 417 milyon 277 bin 79 TL'lik kaynağın başvuru sahiplerine kullandırılacağını söyledi.
    Başer, yapılan programın genel amacının TR72 ( Kayseri, Sivas, Yozgat) Bölgesinde istihdamın, rekabet edilebilirliğin, üretimden elde edilen katma değerin artırılması ve bölgede yenilikçi yatırımların desteklenmesi yoluyla bölge kalkınmasına katkı sağlanması olduğunu söyledi.
    Başer şu bilgileri verdi: “Bu bağlamda hemşerilerimizin sunacakları projelerin şehrimize ve kendilerine sağlayacağı büyük bir kazanç kaynağı olacağını unutmamalıyız. Ne kadar çok şansımızı zorlarsak, ne kadar çok proje sunarsak kazanma payımız o kadar büyük olacaktır. Bu oluşuma başvuracak kişilerde, 18 Kasım 2005 tarih ve 25997 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik kapsamında KOBİ olarak faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişiler, sermayesinin veya oy kullanma hakkının yüzde 25' ten fazlasının KOBİ kapsamında olmayan bir işletmeye ait olmaması şartını sağlayan işletmeler olması özellikleri aranıyor.”
    Başer şöyle devam etti: “Bölgedeki iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik küçük ölçekli alt yapı projelerinin desteklenerek bölgenin refah seviyesinin artırılmasına katkı sağlamaktadır.
    Programın öncelikleri, tercih edilecek alanlar ve fikir vermesi amacı ile örnek proje konuları ise şu başlıklardan oluşmakta; üretim ticaret ve hizmet altyapısının iyileştirilmesi, tarımsal altyapının iyileştirilmesi, turizm alt yapısının iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevresel altyapının geliştirilmesi, bölgenin çok boyutlu kalkınmasına destek olmak amacıyla sosyal altyapının geliştirilmesi.”
       
Editör: TE Bilişim