Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Orhan Düzgün, "52 işletme ve 17 kar amacı gütmeyen kurum olmak üzere toplam 69 proje sahibinin büyük bir bölümü ile destek sözleşmeleri imzalanmış ve ihale süreçleri başlamıştır" dedi.
Toplantıya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz katıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Ajansımız tarafından yaklaşık 2 yıldır sürdürülen yoğun çalışmalar sonucunda bölgedeki kamu ve özel kurumlar, üniversiteler, odalar ve borsalar başta olmak üzere kamuoyunun görüşünü alarak hazırlanan Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan TR72 bölgesi bölge plan taslağı, Ajans Yönetim Kurulu onayı alınarak 1 Temmuz 2013 tarihinde onaylanmak üzere Kalkınma Bakanlığına sunulmuştur. Bölge planı ile bölgemizin önümüzdeki 10 yıl boyunca bölgesel kalkınma sürecinde izleyeceği ana yol haritası belirlenmiş olacaktır. Söz konusu Bölge Planı Kalkınma Bakanlığı tarafından tüm Bakanlıkların görüşüne açılmış olup gelen görüşler ve Kalkınma Bakanlığı ve ajansımız tarafından değerlendirilerek TR72 bölge planında gerekli değişiklikler yapılacaktır" dedi.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansından hibe desteği almaya hak kazananların olduğunu belirten Düzgün, "52 işletme ve 17 kar amacı gütmeyen kurum olmak üzere toplam 69 proje sahibinin büyük bir bölümü ile destek sözleşmeleri imzalanmış ve ihale süreçleri başlamıştır. Bu projeler kapsamındaki yatırımların 2014 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı mali destek programları kapsamında ise çalışmalar devam etmekte olup yeni mali destek programlarının önümüzdeki Kasım ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır. Toplamda 30 milyon TL'ye yakın bir kaynağın kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen kurumların projelerine destek olarak aktarılmasının planlandığı programlarla geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de bölge kalkınması açısından belirlenen öncelikler doğrultusunda hazırlanmış KOBİ projelerine ve kamu projelerine kaynak sağlanması öngörülmektedir" şeklinde konuştu.
Orta Anadolu Kalkınma ajansına personel alım sürecinin devam ettiğini söyleyen Düzgün, "Bu kapsamda Kayseri, Sivas ve Yozgat illerindeki ajans ofislerinde istihdam edilmek üzere 12 uzman personel ile 2 destek personeli olmak üzere toplam 14 personel alımı yapılacaktır. Bu kapsamda ajansa 231 aday başvuru yapmış ve ajans değerlendirmesi neticesinde 56 aday mülakat sınavına davet edilmiştir.
Personel alımı mülakat sınavı 02 - 04 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Mülakata katılacak tüm adaylara başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.   

Editör: TE Bilişim