Vali Abdulkadir Yazıcı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu başkanlığının 2015 yılı Ağustos ayına kadar Yozgat Valiliği tarafından söyledi.
Kalkınma ajansları mevzuatı gereği her yıl bölge illeri arasında ajans yönetim kurulu başkanlığında değişiklik olduğunu hatırlatan Yazıcı; “2015 yılı Ağustos ayına kadar da Kalkınma Ajansı Başkanlığı Valiliğimiz tarafından yürütülecektir. Geçen dönem hem hemşerimiz hem saygı değer Sivas Valimiz Alim Barut Beyefendi bu görevi yürüttüler. İnşallah Cenab-ı Mevla’m kısmet ederse 2015 yazına kadar da görevi biz devam ettireceğiz. Geçtiğimiz dönemki değerli hizmetlerinden dolayı saygı değer valimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ki çalışmalarımız da memleketimiz, milletimiz ve illerimiz açısından hayırlı olur" dedi.

2015 YILI HAZIRLIKLARI
BAŞLADI


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın gerek planlama gerekse koordinasyon faaliyetleri ile sağlanan teknik ve mali desteklerle bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Ajans 2015 yılı çalışma programını ve bütçe çalışmalarını başlatmıştır. Önümüzde ki yıl gerçekleştirilecek olan çalışmalara ve sağlanacak olan desteklere de bu programların onaylanmasıyla birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.
Vali Yazıcı, ajans destek programları kapsamında geçtiğimiz ay izleme ziyaretleri, ihale ve ödemeler, fiziksel kontroller ve tamamlanan projelere yönelik yönetim faaliyetlerinin başlatıldığını söyledi.
Yazıcı şöyle konuştu: “Bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil ve stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmalar desteklendi. Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında geçtiğimiz ay Yozgat Belediyesi ve Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan faaliyet teklifleri başarılı bulundu ve Ajans ile destek sözleşmeleri imzalandı.
Bununla birlikte bölgemizde bulunan kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle eğitim ve danışmanlık destekleri sağlandı. Teknik Destek programı kapsamında da geçtiğimiz ay içerisinde bölgemizden 12 kurum Ajanstan destek almaya hak kazandı ve destek faaliyetleri uygulanmaya başlandı" dedi.
Ayrıca kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek programlarına başvuruların devam etmekte olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, söz konusu programlarla ilgi detayların Ajans internet sitesinde yayınlandığını söyledi.

KALKINMA AJANSI
BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Yozgat, Kayseri ve Sivas illerindeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve STK temsilcilerinden oluşan Ajans Kalkınma Kurumları, Ajansın yol haritasının belirlenmesinde kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Vali Yazıcı, "Kalkınma kurumları, bölgenin sorunlarına çözümler üretilmesine, bölgenin tanıtımına bölge potansiyelinin ve özeliklerinin ortaya çıkartılmasına yönelik olarak Ajans Yönetim kurumuna tavsiyelerde bulunma görevini icra etmektedirler. Kalkınma Kurumlarının bu fonksiyonlarını daha da etkin yapabilmeleri için Orta Anadolu Kalkınma Ajansımız, bu kurum üyelerine ziyaret programı başlamıştı.
Bu ziyaretlerde ORAN Kalkınma Kurumu Üyeleri ile iletişim ve koordinasyonunu güçlendirmek ve bölgesel gelişme hedeflerine daha fazla katkı sağlanmasını temin etmek üzere Kalkınma Kurulu üyelerine birebir görüşlerine başvurularak onların bu konuda ki tecrübelerinden istifade edilmeye çalışılmaktadır. Ajans Yönetim Kurulu tarafından tüm Kalkınma Kurum üyelerimizin görüşlerinin de titizlikte değerlendirileceğinin kamuoyuna bildirmek isterim" ifadelerine yer verdi.
Yozgat Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen yönetim kurulu toplantısına, Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı katıldı.

Editör: TE Bilişim