Bu durumun son örneği Yozgat Belediyesi ve ORAN işbirliğiyle restorasyon çalışmaları devam eden Cevizli Konak’ta yaşandı.
Yozgat’ın çehresini değiştirecek bu önemli ve tarihi konağın dış cephe fotoğrafını çekmek isteyen basın mensupları görevlilerin hışmına uğradı.
Konağın restorasyon projesinde restoratör olarak görev aldığını belirten şahıs, binanın hiçbir suretle fotoğrafının alınamayacağını iddia ederek, konağın bahçesinin dışından fotoğraf alan basın mensuplarıyla polemiğe girdi.
Vatandaşın gözü önünde devam eden ve herhangi bir mantolama ve perdelemenin söz konusu olmadığı inşaat alanından fotoğraf çektirmeyen restoratörün tutumu Yozgat basınına uygulanan kısıtlama ve yasaklamalara bir yenisini daha eklemiş oldu.
Sosyal medyada, her türlü mahremi ve gizliliği bir kenara bırakarak, dilediğince fotoğraf ve görüntü paylaşımı yapan kurumlardaki personel ve görevlilerin; basın meslek ilkelerine, kurum ve şahısların mahremiyetine riayet ederek, her zaman Yozgat’ın menfaati ve iyiliği için görev yapan gazetecilere karşı sergilediği işgüzar tavırlar gazetecileri de bezdirmiş oldu.
Çekmek istediğimiz, bin türlü polemik ve tartışma yaşadığımız ve habere konu olan fotoğraf karesini ise haberin fotoğrafı olarak paylaşıyor ve durumu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.
 

Editör: TE Bilişim