Ağırlıklı olarak Çukurca ve çevresi ile sınır ötesindeki belli noktalarda başlatılan operasyona, PKK'nın da çok yakından tanıdığı bir isim verildi. 22 taburla düzenlenen operasyonun ismi resmi kayıtlara “Murat Bek-1” olarak geçti.
ŞEHİT ÜSTEĞMEN MURAT BEK
    Çukurca'da 8 ayrı noktaya eş zamanlı düzenlenen saldırıda Kekliktepe Üs Bölgesi'nde 21 şehit verilirken, aynı oranda saldırıya uğrayan Asayiştepe'de Murat Bek üstün bir direniş sergilemiş ve sadece iki Mehmetçiği kayıp verdikten sonra kendisi şehit düşmüştü. Nişanlısı ile evlilik hazırlığı yapan Asayiş Tepe Karakol Komutanı Üsteğmen Bek'ten geriye karakolda beslediği beyaz güvercinleri kalmıştı.
KAZAN'DA DÜN 15 TERÖRİST  ÖLDÜRÜLDÜ
    Hakkari kırsalında Kazan Vadisi-Dağlıca-Çukurca bölgesinde aralıksız olarak süren ve zaman zaman Irak'ın Kuzeyi'ne taşan operasyonlarda ölü ele geçirilen terörist sayısı 100'ü aştı. Son olarak dün Jandarma Özel Harekat birlikleri tarafından 15 terörist ölü olarak ele geçirildi. Kavaklı Kampı'nın yok edilmesiyle başlayan ve Hakkari kırsalındaki bütünterörunsurları yok edilinceye kadar devam etmesi planlanan zincirleme operasyonlarda yeni taktikler deneniyor.
    Heron tespitleri, Telsiz kestirmeleri ve insan istihbaratıyla nokta vuruş şeklinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Kavaklı'daki gibi sıfır zaiyat parolası izleniyor. Jandarma Özel Harekat'ın yoğun olarak kullanıldığı Özel Kuvvetler ve Komando taburlarının destek verdiği operasyonlarda, yorgunluk ve saldırıya açık hale gelme riski nedeniyle tam istihbarat alındıktan sonra çok hızlı biçimde hedef alana girip imha gerçekleştirildikten sonra birlikler helikopterlerle geri çekiliyor.
CESETLER HAREKAT BİTİNCE ALINACAK
    Birliklerin dar alana sıkıştırdığı teröristlere karşı mümkün olduğunca hava gücü kullanılırken, her operasyonun planlaması bizzatGenelkurmayBaşkanı Orgeneral Özel'in onayından geçiyor. Operasyonla ilgili bilgiler tek merkezde toplanarak değerlendiriliyor.
    Kesin istihbarat alındıktan sonra arazinin şekline göre her operasyonda hangi unsurun nasıl kullanılacağına ayrı ayrı karar veriliyor. Özellikle hava operasyonları sonrası vurulan ve insansız hava araçlarıyla tespiti yapılan 100'ü aşkın ceset olduğu ifade ediliyor.
    Bölge tehlikesiz duruma gelene kadar riskli yerlerdeki cesetlerin toplanmayacağı açıklandı.

Editör: TE Bilişim