Ankara’da 15 Temmuz askeri darbe girişimine tepki göstermek isterken açılan ateş sonucu hayatlarını kaydeden demokrasi şehidi Yasin Yılmaz, 17 Temmuz günü Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi Oluközü Beldesi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve bir çocuk babası Yasin Yılmaz (35), 15 Temmuz akşamı yapılan askeri darbe girişimini protesto gösterisi sırasında Akıncılar Havva Üssünden açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. 
EŞİNİ VE HİKAYELERİNİ ANLATTI
Güldane Yılmaz ve Yasin Yılmaz yedi yıllık evlilerdi. Yozgatlı çift, Ankara’ya yerleşmiş, gurbette birbirlerine tutunmuşlardı. Güldane Hanım “Eş değil, sanki arkadaştık” diye anlatmaya başlıyor ilişkilerini. Bir mağazada çalışan 35 yaşındaki Yasin Yılmaz aslında perde terzisiymiş. İşten kalan zamanda evlerinin atölyeye çevirdikleri bir odasında ek iş yaparmış. Güldane Yılmaz:
“Cumartesi günü yeni evlenecek birine perde teslim edecekti. Cuma gecesi vefat etti. Ben yine de teslim ettim o tülü, onun verdiği sözü yarım bırakmak istemedim.”
Ölümü kabullenmek zor... Güldane Hanım da hâlâ şoku atlatamamış, “Defnedilmeden önce yüzünü öptüm, ilk toprağı üstüne ben attım ama şimdi sizinle konuşurken bile şu kapıdan giriverecek gibi geliyor” diyor.
Altı yaşında bir oğlu var: Eyyub. En zoru da olan biteni ona anlatmak. “Ben üç yaşındayken ablam ölmüştü.
O günlerde duyduklarım hep aklımdadır. Eyyub da ileride hatırlar diye cenazede kucağıma oturttum.
‘Bu kalabalık niçin burada biliyor musun’ dedim, ‘Senin baban için...O şimdi çok güzel bir yerde. Zamanı gelince biz de gideceğiz’.”
O korkunç geceyi şöyle hatırlıyor Güldane Yılmaz: “İşten yorgun argın gelip hemen yatmıştı. Arkadaşının telefonuyla öğrendi durumu. ‘Gitme, yat’ dedim,
‘Vatan elden gidiyor, sen yat diyorsun’ dedi. Sonra da işte vurulduğu haberi geldi. Pazartesi araba alacaktık. Bu yaz senelik izninde İstanbul’a götürecekti beni. Bütün hayalerimiz suya düştü.”

Editör: TE Bilişim