Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde kurdukları ilk engelli spor kulübü ile tanınan Umut Engelliler Spor Kulübü, farklı spor dallarında da Yozgat’ı temsil ediyor. Son olarak Aksaray’da Türkiye Boccia Şampiyonası’nda katılan sporcularımız, malzeme sıkıntısı yüzünden mağdur oldu. 
Engelliler Umut Derneği Başkanı Zeynep Ertal Altunkuyu, Hamza Kaptanoğlu ile birlikte Aksaray’da antrenörlük kursuna katıldığını belirterek, Mehmet Küçükkardoğan’ın da Boccia şampiyonasında Yozgat’ı temsil ettiğini söyledi. 
Müsabakalardan önce ilgili kurumlardan malzeme temini konusunda talepte bulunduklarını belirten Altunkuyu; 
“Aksaray’da Türkiye Boccia şampiyonası ve antrenörlük kursu için Hamza Kablanıoğlu ve Mehmet Küçükkaradoğan ile birlikte Yozgat’ı temsil ettik. Sporda Allah'ın izniyle büyüyoruz yeni bir branştayız acemiliğini ve zorluğunu yaşıyoruz, Ama kulüp yönetimi olarak biz bu yorgunluğu seviyoruz. Açmayı isteyipte Boccia malzeme eksikliğinden dolayı açamadığım branş yine malzememiz yok. Malzeme eksikliğimizi müsabakaya gelen diğer illerden emanet olarak ortak kullanarak çözmeye çalıştık. Müsabakalar öncesinde talep etmemize rağmen ilgili kurumlar duyarsız kaldı” diye konuştu. 
Yozgat’ın tek engelli basketbol takımına sahip olan Umut Derneği Spor Kulübü için tahsis edilen otobüsün hala gönderilmemiş olması ise engellilerin Yozgat’ta yaşadığı bir diğer sıkıntı.

Editör: TE Bilişim