Belediye Başkanı Kazım Arslan, 2014-2015 eğitim öğretim yılı nedeni ile yayınladığı açıklamada; ülkemizin eğitim öğretim alanında önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, öğrencilerin, öğretmenlerin ve anne babaların yeni eğitim öğretim yılını kutladı.
Arslan, ilk zille birlikte geçtiğimiz hafta Pazartesi günü okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar için 2014- 2015 eğitim öğretim yılının başladığını hatırlatarak;

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan, dişini tırnağına takarak evlatlarını okutmak için seferber olan anne babalarımızın, yurdun dört bir yanında fedakarlık örneği göstererek yeni nesiller yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimizin yeni eğitim öğretim yılı sevincini en samimi duygularla paylaşıyoruz.
Ülkemiz her yönden büyük değişimler yaşadı. Bunun yanı sıra eğitim alanında da önemli bir yol kat etti. Eğitime yapılan yatırımın Türkiye'nin yükselen geleceğine yapılan bir yatırım olduğu bilinciyle hareket edildi. Teknolojinin de eğitim alanında son derece verimli kullanıldığı, çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel sağlıklarının ön planda tutulduğu, araştırmaya, sorgulamaya açık, ezbercilikten uzak, yeni bir eğitim sistemi inşa etti. Sunulan yeni eğitim olanaklarıyla bir eğitim öğretim yılına daha başlayan geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi, cefakar anne babalarımızı ve fedakar öğretmenlerimizi kutluyor, tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim