Yozgat Devlet Hastanesin Onkoloji Polikliniğinde görevli doktorun tayinini çıkınca, ildeki kanser hastaları mağdur oldu. Hüseyin Bozkurt isimli hasta yakını, hastalarına ilaç yazdırmak için ya Ankara’ya ya da Kayseri’ye gittiklerini söyledi. Eşinin göğüs kanseri tedavisi gördüğünü belirten Bozkurt, “Eşim hastalığın ilk evresinde ve ilaç kullanıyor. Ancak ilaçları Yozgat’ta yazdıramıyoruz. Hastalık evresi yüksek olan hastaların ilaçlarını dahiliye uzmanı yazıyor ve eczaneler ödüyor. Hastalığın ilk evresinde gerekli olan ilaçları ise uzmanı yazmadığı için eczaneler ödemiyor. Bu sebeple biz bir ilaç yazdırmak için ya Ankara’ya yada Kayseri’ye gitmek zorunda kalıyoruz” dedi.
Yozgat Devlet Hastanesine biran önce Onkoloji Uzamanı atanmasını istediklerini belirten Bozkurt, “Onkoloji uzmanı Yozgat’ta olursa yerinde tedavi oluyoruz, ilaçlarımızı rahatlıkla yazdırabiliyoruz. Bu sebeple onkoloji uzmanın Yozgat’a biran önce atanmasını istiyoruz. Aksi halde bütün kanser hastaları büyük sıkıntı yaşayacaktır. Bu konuda siyasilerimizden ve diğer ilgililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin Onkoloji Uzmanı taleplerinin bulunduğunu ve 4 Aralıkta yapılacak kurada Yozgat’a atanmasını bekledikleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim