Zabıta Müdürlüğü ekipleri son kullanım tarihi geçmiş ve bayatlamış ürünlere ilgili iş yerlerinden tutanak ile el koydu ve ürünleri teslim aldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri Gıda Mühendisi eşliğinde yaptığı denetimlerde el konulan ürünlerin imhasını gerçekleştirdi.
Zabıta ekipleri kent merkezinde 17 Kasım ve 19 Kasım tarihleri arasında Gıda Mühendisi ile yapılan kontrollerde raflarda satışa arz edilen muhtelif gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri sona erdiğinden söz konusu kullanma tarihi geçen gıda ürünleri iş yeri sahiplerinin rızasıyla iş yerlerinden alındı ve Yozgat Belediyesi Katı Atık Tesisleri’nde gıda maddelerinin imhası gerçekleşti.
Belediye Zabıta ekipleri marketlerden topladığı gıda ürünlerini Katı Atık Tesisleri’nde açılan imha çukurlarına gömerek gıda maddelerinin imhasını gerçekleştirdi. Yaklaşık 250 farklı gıda maddesini araçlara yükleyen Zabıta ekipleri son kullanım tarihi geçmiş ürünleri açılan imha çukurlarına gömmek suretiyle imhasını gerçekleştirdi. Gıda imhasını bizzat yerinde takip eden Zabıta Müdürü Musa Baran’da yapılan iş ve işlemleri tutanak ile kayıt altına alarak, insan sağlığını tehdit eden gıdaların toplanması ve imhası hükmünü hem yasal olarak, hem de hijyenik olarak yerine getirdi. Yozgat Belediyesi’nin ‘Önce İnsan’ misyonuyla hareket ettiğini aktaran Zabıta Müdürü Musa Baran, bundan sonrada bu tür denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini ve tavizin söz konusu olmayacağını hatırlattı. Musa Baran, Yozgat halkının da artık bu konularda duyarlılık göstermeye başladığını ve duyarlı vatandaşlarında Zabıta’nın işini kolaylaştırdığını söyleyen Baran, “Yaptığımız denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş ürünleri topladık ve belediyemizin katı atık tesislerinde imhasını gerçekleştirdik. İnsan sağlığı bizim birinci önceliğimizdir. Bu konuda bir taviz söz konusu olmayacaktır. Halkımızda artık bu konulara duyarlılık göstermekte ve olumsuz bir durumda bizleri arayarak şikayet ve taleplerini iletmektedir. Buda Zabıta’nın işini kolaylaştırmaktadır. Bundan sonrada aynı kararlılık ve sıklıkla bu tür denetimlerimiz sürecektir” dedi.
Editör: TE Bilişim