Atatürk Yolu’nun Çemsan mevkiinde bulunan ve birçok kazaya davetiye çıkaran, geçen yıl motorsikletiyle seyir halindeyken, traktör römorkundaki demir profile çarpıp bir vatandaşın hayatını kaybettiği ölüm kavşağı nihayet kapatılıyor.
Trafik yoğunluğunun yoğun olduğu yolda, Çemsan mevkiine gelişigüzel açılan kavşak, trafik güvenliğini ciddi derecede tehlikeye sokuyordu.
Trafik ışıklarının bulunmadığı kavşak görünümlü yerden yapılan dönüşler olası kazalara davetiye çıkarmaktaydı.
Ölüm saçan kavşağa önceki gün Karayolları ekipleri müdahale etmeye başladı.
Ekipler, kavşağın kapatılması için gerekli çalışmaları başlatırken, vatandaşlar ise ‘illa birisi mi ölmeliydi?’ sorusunu yöneltti.

BENZERLERİ DURUYOR!
Yozgat il merkezinde Atatürk Yolu Çemsan mevkiinde bulunan ölüm kavşağı gibi kavşaklar farklı bölgelerde de bulunuyor.
Bunların ilk başında gelen ve her an ciddi bir felakete sebebiyet verecek olanı ise Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan, Yozgat Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan kavşak.
Doğuyu batıya bağlayan uluslararası E-88 Karayolu’nun Esentepe Mevkii’nde bulunan kavşakta her an büyük bir kazaya gebe bir şekilde bekliyor.
Kentten hastaneye ulaşmak isteyen sürücüler bu kavşağı kullanmak zorunda kalırken, uluslararası karayolundaki araç yoğunluğu ve Muslubelen mevkiinden inen süratli araçlarda ciddi bir kazaya karışma tehlikesiyle karşı karşıya seyahat ediyor.

Editör: TE Bilişim