Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan’ın göreve gelmesiyle birlikte yaklaşık bir yıldır ilçede Hami-Yet faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Özcan, daha göreve ilk geldiği ay içerisinde Hami-Yet aileleri ve çocuklarıyla tanışma, kaynaşma toplantısı düzenleyip ve yine bu ailelere yönelik etkinlikleri artırmıştı. Öte yandan Sarıkaya Hükümet Konağı’nda Hami-Yet Odası kurularak, Hami-Yet ailelerine yönelik faaliyetlerin birçoğu burada yürütülmektedir. Hami-Yet Odası’nda, ailelere ve çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri, çeşitli etkinlikler ve çalışmalar gerçekleştiriyor.  

Hami-Yet annelerine yönelik bu yıl çok önemli bir çalışmaya imza atıldı. Hami-Yet çalışma odasında İlçe Müftülüğü ile iş birliği içerisinde bir Kur’an Kursu öğreticisinin öncülüğünde dini sohbetler yapılıp, Kur’an-ı Kerim eğitimi verilmeye başlandı. Haftanın her Salı günü ailelere 13.30 ila 15.30 saatleri  arasında dini sohbet  ve Kur’an-ı Kerim eğitimi veriliyor. Böylece aileler sıcak ve samimi bir ortamda bu eğitim faaliyetinden faydalanmış oluyor. Kur’an-ı Kerim’i okuma fırsatı bulamayan Hami-Yet aileleri bu eğitime yoğun bir ilgi gösteriyor. Bu eğitimin bir yıl boyunca düzenli olarak da devam etmesi planlanmaktadır. 

Çalışmalar sadece bu eğitim faaliyetiyle de sınırlı kalmayıp, yıl boyunca bir çok faaliyet gerçekleştirilmiş ve yine bu faaliyetlerin artarak devam etmesi planlanıyor. Faaliyetler arasında, grup içi iletişimi arttırma amacıyla öğle yemeği organize edilmişti. Ramazan Ayı’nda da, aileler için iftar yemeği organize edilmiş ve sıcak bir ortamda samimi sohbetler edilmişti. Hami-Yet çocuklarının yeni ufuklar çizebilmeleri için gezi organizasyonları düzenlenmişti. Bunlardan bir tanesi, anne ve çocukların birlikte sömestr tatili ve karne hediyesi olarak Kayseri Erciyes Dağı’nda kayak keyfi ve ilk defa sinema keyfi yaşadılar. Bunun yanı sıra, Hami-Yet kız ve erkek çocuklarına yönelik Ankara, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi ve Edirne’ye gezi düzenlendi. 

Hami-Yet ailelerine yönelik faaliyetler özel günlerde de devam ederek onların unutulmadıklarını, devletin şefkatli elinin her zaman onlarla olduğu gösterildi. Öncelikle anneler gününde Sarıkaya Hükümet Konağı bahçesinde büyük bir piknik organize edilerek ailelere burada çeşitli hediyeler verildi. 

Faaliyetler bununla da sınırlı kalmayıp, Hami-Yet çocuklarının ders başarıları, okula devam durumları, okul içi genel durumları ve annelerin sıkıntılarına çözüm bulmak amacıyla okul-ev ziyaretleri yıl boyunca yapılıyor. Hami-yet çocuklarının doğum günlerini kutlanarak özel, anlamlı günlerinde yalnız bırakılmadı. Hami-Yet çocuklarına moral vermek amacıyla Kaymakam Yasin Özcan tarafından halı saha maçına davet edilen A Milli Futbol Takımı oyuncumuz ve hemşehrimiz Mevlüt Erdinç, ilçemizde 7 Hami-Yet çocuğu ile protokol üyelerinin oluşturduğu takımlar karşı karşıya geldi.

Hami-yet aileleri ‘Kurban Şenliği’ ile ilçedeki 33 aileye kurbanlıkları dağıtıldı. Hami-Yet aileleri tarafından düzenlenen Aşure Günü etkinliği ile Hükümet Konağı bahçesinde öğretmen, öğrenci ve vatandaşlara aşure dağıtıldı. Ailelere yönelik çocukları ile iletişimi ve ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Hamiyet sorumluları Muhammet Karabulut ve Ayten Yıldırım tarafından 8 hafta sürecek Aile Eğitimi verilmektedir. Çalışmaların daha da çeşitlenerek ileriki günlerde devam edeceği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim