Yozgatlı İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Rahmi Şahin, Darbe Kalkışmasına dur diyen kahraman gazilerden sadece bir tanesi. Sorgun Anadolu İmam-Hatip Lisesi 11-A sınıfı öğrencisi olan Rahmi Şahin, o karanlık gecede babası Cengiz şahin ile birlikte sokağa çıkarken bir an olsun tereddüt etmedi.
Babası ve eniştesi ile birlikte Genel Kurmay başkanlığının önünde tepelerine bomba yağdıran helikoptere rağmen korku duymadan mücadele eden rahmi, o gece bacağına sağlanan şaramplen parçası ile yaralanarak gazi oldu.

OKULUNUN KAHRAMANI RAHMİ
İmam Hatipli Gazi Rahmi, okulunda öğretmenleri ve arkadaşlarının kahramanı oldu.
O geceyi anlatırken 'İlk defa silah sesi duymama rağmen hiç korkmadım' diyen rahmi, tek kaygısı ve korkusunun ülkesine verilecek zarar olduğunu söyledi.

BABASIYLA BİRLİKTE SOKAĞA ÇIKTI
15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Rahmi; "Akşam saat dokuz on civarlarıydı televizyon izliyordum. Televizyondan 15 Temmuz Darbe girişimini gördüm TSK yönetime el koydu, bu bir darbe girişimidir başlıkları ile. Ne olduğunu bilmediğim için babama haber vererek televizyonu gösterdim. Babam telaşlanarak dışarı çıkmak istedi. Babam dışarı çıktı ben de peşine çıktım. Arabası olduğu için eniştemle birlikte yola çıktık. Yolculuk Cumhurbaşkanımızın talimatı ile belirli yerlere gitmeye başladı halk. Sonra biz de Genel Kurmay Başkanlığına gittik. İlk gittiğimizde 20-30 kişi civarında insan vardı, tanklar yeni çıkıyordu, F-16'lar alçak uçuş yapıyordu ama içimizde en ufak bir korku yoktu ilk defa silah sesleri duymama rağmen. Ürpertim yoktu. Askerle konuştum ne olduğunu öğrendim. Tatbikat var dedi. Sonra yanından ayrıldım. Tanklarda hareket etmeye başladı. Tankların önüne geçmeye çalıştık" dedi.

KORKUTMAYA ÇALIŞTILAR AMA...
"Tanklar arabaları eziyor, gök yüzünden helikopter bomba yağdırıyor, ilk defa silah sesleri duyuyordum ama içimde hiç korku yoktu" diyen Rahmi Şahin, F-16'ların daha da alçaktan uçmaya başladığı saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen çağrı üzerine meydanların insanlarla dolduğunu söyledi.
Gece saat 01.00 civarlarında bir anda sessizlik yaşandığını anlatan Şahin; "Gecenin sessizliğini helikopterin bombardımanı bozdu. İlk önce helikopter ışıkları kapatıp meclisi taradı. Yanımdakileri uyarmaya çalıştım helikopter halkı tarıyor dikkatli olun diye. İnsanlar o helikopter bizdendir diye seviniyordu. Sonra helikopter döndü Genel Kurmay Başkanlığını taradı. Sonra şoka girdim dondum kaldım. Önümüzde taradı insanlar ölmüştü, yaralı çoktu" dedi.
İlk olarak şaraplen parçası koluna isabet eden eniştesinin yaralandığını söyleyen Şahin, bacağından yaralandığını son anda fark ettiğini söyledi.
Helikopterin son attığı mermi ile vücuduna bir acının geldiğini ifade eden Şahin, bacağındaki kanı gördüğünde ancak yaralandığını fark ettiğini belirtti.

YARALIYDI AMA ACI HİSSETMİYORDU
Şahin, yaralı olmasına rağmen şoka giren babasını uyandırmaya çalıştığı o geceyi şu sözlerle anlattı:
"Pantolonum kan olmuştu. O halde şoka giren babamı uyandırmaya çalıştım. Kan bacağımdan çok aktığı için kemerle kanayan yeri boğdurdum. Oradan geçen vatandaşın biri beni alarak hastaneye götürdü. Hastaneye giderken bombalamışlardı oraları. Bomba dumanları gördük, korktuk. Ayağımda şaraplen parçası hala duruyor alınamıyor. Vurulduğumda korktum salalar okunuyordu. Ülke savaşa giriyor diye korktum. Kendi canımı geçtim ülkemi düşünerek üzüldüm."

BİZ ORAYA ŞEHİT OLMAYA GİTTİK
Açıklamasında "Gazilik güzel bir duygu. Biz oraya şehadet için ölmek için gittik, şehit olmak için gittik vatanımız için ama nasip değilmiş" ifadelerine yer veren Rahmi Şahin, şunları söyledi: "Gazi olduk guruluyum. Arkadaşlarıma öğretmenlerime anlatıyorum. Unutturmamaya elimden geldiği kadar çalışıyorum. Okulumuzda 15 Temmuz'a dair programlar düzenliyoruz."
Gazinin Sınıf Arkadaşı Cengiz Şahin, " Biz orada olmadığımız için onun kadar düşünemiyoruz ama bizde aynı duyguları yaşadık. Ben onun yerinde olsam aynı şeyi yapardım. Ölüme şahadete giderdim" dedi.

RAHMİ KOCA YÜREKLİ İNSAN!
Okul Müdürü Ömer Arslan ise, okulların açıldığı 19 Eylül günü, kocaman yürekli bir insanın, gazinin öğrencisi olduğunu öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
15 Temmuz gecesinin Türkiye için çok ciddi bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Arslan, şöyle konuştu: "Orada Ankara'da özellikle tankların paletlerin altında kalan yüreğiyle mücadele eden insanları görünce şöyle dedik; 'Bunlar Anadolu insanı, bizim insanımız. Böyle alçaklıklara müsaade etmez. Sonra 19 Eylül'de okullar açıldığında okulumuzdan da böyle kocaman yürekli bir insan olduğunu duyunca duygulandık, onur duyduk. Bu noktada Rahmi'ye bütün milletimiz adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun o kocaman yürekli insanlar her biri Ömer Halis Demir, her biri Rahmi Şahin. Allah onlardan razı olsun."


Editör: TE Bilişim