Yozgat eğitiminin son yıllarda yürüttüğü başarılı çalışmalarla yıldızı parlayan 'Okul Öncesi Eğitim'i başarıya taşıyan eğitimcilere konferans verildi. İl genelinde okul öncesi eğitimcilerin katıldığı konferansta “21. Yüzyılda Okul Öncesi Öğretmenliğin önemi, fonksiyonu ve sorunları” anlatıldı. 
    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz, öğretmenlere 21. yüzyılda okul öncesi öğretmenliğin önemi, fonksiyonu ve sorunlarını anlattı.
    Birçok yerde, bir çok konferans verdiğini belirten Yılmaz, ''Ama Yozgat'ta bu kadar çok kalabalık bir öğretmen topluluğuna konferans vermeyi beklemiyordum. Büyük bir ilgi var. Bundan dolayı bu konferansı organize edenleri kutluyorum'' dedi
    Yılmaz, daha önce Van'da bir konferans verdiğini, orada 25-30 kişilik bir katılımcı grubun olduğunu, Yozgat'ta ise yüzlerce kişiye konferans vermenin kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.
    Yılmaz, yaptığı mesleği çok sevdiğini ve 30 aşkın bir süredir bu mesleğin içerisinde olduğunu dile getirdi. Öğretmenlik hayatına sınıf öğretmeni olarak başladığını anlatan Yılmaz, ''Bizim mesleğimiz öyle bir güzel meslektir ki hiçbir zaman insanı yaşlandırmaz, bilakis her zaman genç olmasını sağlar, o yüzden de çok güzel bir meslektir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim