İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat Adliyesi Çocuk Savcısı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, Toplum Destekli Polis Müdürlüğü’nden ilgili personel, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Personeli ve Asayiş Şube Müdürlüğü personeli bir araya gelerek daha güvenli ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı ve okulların güvenliği için toplantı gerçekleştirdi.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim dönemi içerisinde okul önlerinde alınacak emniyet tedbirlerinin de görüşüldüğü toplantıyla ilgili bilgi aktaran İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamı oluşturmak ve gelecek nesillerin sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini temin maksadıyla İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla ortaklaşa çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yapılan ortak çalışmayla öğrencilere yönelik işlenen suçlar veya öğrencilerin işlediği suçlar ile birlikte suç işleme riski altında bulunan öğrencilerin yakından takip edilmesi ve gerektiğinde özel vakalar olarak eğitim güvenlik ve sağlık yönünden de öğrencilerin bireysel olarak takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Saim Akpınar “Elbette ki bunun için anne ve babalara ve okullardaki eğiticilere büyük iş düşmektedir. Unutulmamalıdır ki suçla mücadele sadece kanunlar veya cezayla engellenemez. Kanun bir yere kadar koruyucu ve engelleyici olabilmektedir bu toplantıyla biz üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı görüşüyoruz ailelerinde duyarlı olması gerekmektedir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, onları ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirmek temel hedefimiz. Bu doğrultuda da bugün bu toplantımızda okul önlerimizin güvenliği ve öğrenci yavrularımızı zararlı alışkanlıklar, suç ve kavga gibi ortamlarda korumak ve gerekli tedbir ve önlemleri belirlemek adına toplandık. Ben toplantıya iştirak eden tüm ilgili kurum personelimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim