Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde gazetemizin konuyu gündeme taşımasıyla birlikte, Yozgat Valiliği harekete geçerek okulun eğitim öğretime açılacağının müjdesini verdi.
Yozgat Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından yaptırılan 24 derslikli ilkokulun 2011 yılında yapımına başlandığını ve yüklenici firmalardan ikisinin iflas etmesi neticesinde, şu anki mevcut firma ile noksanlıkların bitirilmeye çalışıldığı ifade edildi.
Valiliğin yaptığı açıklamada, okulun yeni eğitim öğretim dönemine başlanılmasına rağmen hazır halde olmadığı, ancak okul inşaatının yerinde incelenerek, konu ile ilgili TOKİ yetkilileriyle görüşülüp, vakit geçirilmeden okulun noksanlıklarının giderilmesi talimatı verildiği belirtildi.
Valilik, okulun geçici kabulünün yapılmasıyla birlikte beklenilmeden okulun eğitim öğretime açılacağını söyleyerek, velileri umutlandırdı. Öte yandan Yozgat’ta yapılan her kamu yatırımında müteahhitlerin iflas etmesi, iş ve projeleri yarıda bırakması ise vatandaş ve kamuoyunda soru işaretlerini çoğalttı.

Editör: TE Bilişim