Son yıllarda küresel ısınmadan Yozgat ilimizde nasibini almış ve bu kar yağışlarından mahrum kalmaya başlamıştır. Kar yağışının azalması veya olmaması demek kuraklık demektir. Toprakların üzerini bir yorgan gibi kaplayan karlar yavaş yavaş eriyerek toprağa gereken suyu sağlar, bu sayede ürünlerimiz verimli, barajlarımız dolu olabilir, yine bu sayede havadaki mikroplar kırılır ve hastalıklar azalır.  
Peki, nedir bu kar neye benzer nasıl olur;
Kar, bir yağış çeşididir.
Çok sayıda kar kristal çeşidi olmasına rağmen hepsi altı köşelidir. Kar tanelerinin kristal yapıları birbirinin tıpa tıp aynısı değildir. Mikroskopla büyütülen kar taneleri üzerinde yapılan araştırmalarda, kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlanmamıştır. 
Çapları 2-4 mm, ağırlıkları ise yaklaşık 0,005 gram olan kar tanecikleri havanın gösterdiği direnç sebebiyle süzülerek yere inerler. Bu inme sırasında tanecikler birbirlerini ittiklerinden yapışmazlar. Özelliklerini koruyarak yere inerler. Bunlar güneş ışığını tamamen yansıttıkları için beyaz olarak görülürler. Kar yağışı genellikle hava sıcaklığı -4 °C ilâ -20 °C arasındayken olur.
Yine kış geldi kapımızı çaldı, birçoğumuz hazırlıklarını yaptı odun kömür, erzak aldı. Peki ya alamayanlar.  Eminim ki şu anda evinde erzağı, odun, kömürü bulunmayan pek çok komşumuz var çok uzağa gitmeyelim sadece herkes komşusuna sahip çıksa destek olsa eminim bu kışta diğer kışlar gibi kartopları oynanan, kardan adamlar yapılan, kızaklar kayılan bir kış olarak hafızalarımızdaki yerini korumaya devam eder, 
Herkese bol kar yağışlı ama evlerinde sıcak ve huzur dolu bir kış dileğiyle…..

Editör: TE Bilişim